Idag trillade det in utdelning från 2 av mina bolag som jag haft länge i portföljen, nämligen H&M och Investor. Det är alltid roligt att vakna upp och se hur pengar skyfflats in på kontot innan man ens gått upp ur sängen.

Utdelning från H&M539,00 kr

Utdelning från Investor A440,00 kr

 

Investor är ju en av min kärnor i portföljen och bolaget har gått riktigt bra sedan jag började investera i det. I år är första året då Investor delar upp utdelningen, vilket innebär att vi får 8 kr / aktie nu och sedan 4 kr / aktie i november.

Bolaget har dessutom höjt utdelningen med 1 kr ända sedan 2009 då utdelningen stod i 4 kr / aktie. Under det senaste 10 åren har aktien avkastat totalt 13,5% årligen, vilket jag tycker är helt fenomenalt. Källa: investorab.se

Många har frågat mig varför jag äger Investor A i stället för Investor B. Det normala är ju att man äger B aktien då denna innebär mindre rösträtt och oftast ett lägre pris. För Investor är dock A-typen billigare, varav jag äger just denna.

 

H&M har också uppdelad utdelning. Vi får 4,9 kr / aktie idag och sedan 4,85 kr / aktie i november. Även om jag tycker att det är bra så är det lite tråkigt då en icke uppdelad utdelning inneburit att jag spräckt 1000 kr för en enskild utdelning, vilket är ett av mina mindre mål.

Jag tycker det är intressant det Investeraren sa i sitt senaste poddavsnitt kring det samtal han haft med en medarbetare på H&M’s onlineavdelning. Där sas det att H&M’s online-del går som tåget och kanske kan vi åter se fin vinstutveckling om man gör sig av med icke lönsamma butiker och satsat ytterligare på att bygga ut sina online-delar.

I alla fall har jag inte köpt något i H&M på väldigt länge och jag avvaktar ytterligare tills jag ser vart vi är på väg. Tills dess sitter jag still i båten och cashar in utdelningar helt enkelt.

 

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x