När väl juni kommer är den stora utdelningsfesten i princip över. Däremot finns det givetvis sätt att få in lite extra sedlar även under sommaren och juni kan bli en helt okej utdelningsmånad ifall man vill. Vilka bolag har egentligen sin utdelning i juni?

 

Vilka utdelningar får jag i juni?

Kikar vi då på vad jag själv cashar in så är det följande:

Det är rätt intressant ändå. Nu tycker jag att 5 627 kr i juni är rätt lite med tanke på att jag fick över 18 000 kr förra månaden. Samtidigt, blickar vi tillbaka till juni 2017 så fick jag där 145 kr. En ökning med 3687%.

I min utdelningsportfölj hittar vi numer månadsutdelarna:

 

XACT Sverige är en börshandlad fond. Oftast ser vi denna alternativt XACT Högutdelande i svenska investerares portföljer. XACT Sverige delar 2022 ut 27,43 kr/aktie den 20:e juni. Utdelningen sker 1 gång per år.

 

EQT delar ut den 9:e juni och här får vi 2 utdelningar per år. Då kursen kommit ner rätt kraftigt får vi ändå 1% direktavkastning, men som jag ordat om tidigare äger man inte den här typen av bolag för utdelningen.

I portföljen finns även Johnson & Johnson som höjt utdelningen 59 år i rad. Johnson and Johnson har fått 99 poäng i Dividend Safety score på Simply Safe Dividend. Jag har aldrig sett någon annan aktie uppnå en så hög poäng. Direktavkastningen är idag 2,56%.

Ett av mina nyare bolag i portföljen, Prudential Financial, finns också med. Denna har gått mycket bra under den turbulens vi sett tidigare. Läs mer om bolaget i min lättlästa analys.

 

Svenska utdelningsbolag i juni?

Jag har hittat några till men listan är inte superlång. Det här är givetvis inte en komplett lista så du får gärna fylla på den om du vet av andra bolag med utdelning i juni.

Blickar vi utåt i övriga Europa så finns det säkert mycket fina exempel.

Angler Gaming
Cibus Nordic Real Estate
Elon
G5 Entertainment
HomeMaid B
K2A Knaust & Andersson Pref
ScandBook Holding
Sdiptech Pref
TRATON
Veteranpoolen B
Vitec Software Group B

 

Intressant i listan ovan är att Angler Gaming har +14% direktavkastning. Frågan är väl om det är…

Vitec har höjt utdeningen 20 år i rad men har haft galet dålig direktavkastning på under 0,5% länge.

G5 är kanske den mest intressanta för tillfället och bolaget har varit flitig på att höja utdelningen de senaste åren. Vill man veta mer om G5 kan man helt klart lyssna på Kvalitetsaktiepodden som tar upp bolaget i många avsnitt.

 

Utländska bolag med utdelnings i juni

Jag skulle tippa på att det finns 1000 stycken då majoriteten av alla bolag i USA  och Kanada delar ut kvartalsvis. Jag kan nämna några som inte finns i min lista ovan och som jag tycker är intressanta:

Domino’s Pizza

Gladstone Capital Corp

Gladstone Investment

LTC Properties

Main Street Capital

 

Har du tips på andra bolag där du får utdelning i juni så får du hemskt gärna dela med dig 🙂

26
0
Kommentera gärna :)x
()
x