Idag meddelade Svolder att man höjer utdelningen för det gångna året med 7,5%. Höjningen blev från 2 kr/aktie till 2,15 kr/aktie. Ett glatt besked såhär mot slutet av veckan.

Det här väger givetvis inte upp beskedet vi fick om Kinneviks idé att slopa ordinarie utdelningen. Förhoppningsvis får bolaget så mycket mothugg och skit på detta att man väljer att dra tillbaka beskedet, likt H&M gjorde när deras förslag var att ägarna skulle få nytrycka aktier i stället för rena pengar. Jag har i alla fall skrivit mitt tycke till Kinnevik…

Troligtvis vet du det redan men äger du investmentbolag Öresund med Mats Qviberg så får du faktiskt en rätt fin kaka Svolder. Det här är alltså ett investmentbolag som äger ett investmentbolag. Investment-inception brukar jag kalla det för.

Svolder har ett s.k. brutet räkenskapsår. Det innebär att man inte räknar sin Q1:a i början av året som de flesta bolagen gör. Ett brutet räkenskapsår gör även att beskedet om utdelningen och själva utdelningen blir förskjuten. Utdelningen från Svolder kommer i slutet av november. En rolig parallell till det här är att jag alltid sagt brutet räkneskapsår och inte räkENskapsår. Tycker det förstnämnda låter bättre 😛

Svolder handlas idag till en rabatt på ca 11% beräknat på rapporterat substansvärde. Det är rätt mycket högre än 5-åriga snittet på 6%. Den stora rabatten är bland annat för att aktiens kurs tagit stryk på sista tiden.

Jag valde att köpa ett gäng Svolder idag. Kanske mest för att detta investmentbolag väger minst i min portfölj just nu.

0 0 vote
Article Rating
10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x