Nu är alla utdelningar för maj månad inne på kontot och det är dags att kika på vad skörden givit för resultat.

Som tidigare nämnt har jag ju ett stort mål att dubbla utdelningen från 2017. Då jag fick drygt 8000 kr under 2017 så innebär det alltså 16 000 kr 2018.

Maj var en härlig utdelningsmånad men kanske inte riktigt så härlig som jag hoppats på. De GRÅ:a staplarna i diagrammet nedan visar utdelningen förra året.

Det flitiga ögat ser väl att något inte riktigt stämmer i tabellen ovan. Både Diös och Atlas Copco delade ut precis i slutet på förra månaden (april) men jag har låtit utdelningen landa på maj.

Anledningen till det är att dessa förra året så delade dessa ut i maj och därigenom blir statistiken lite missvisande när månaden skiljer från förra året till detta. Jag vet inte vad som är rätt eller fel däremot.

Såhär ser de totala utdelningarna ut för året och i stapeldiagrammet nedan ser ni dessutom vad som är kvar för att uppnå mitt mål.

De tyngsta utdelningsmånaderna är nu över så givetvis är jag lite orolig om jag kommer uppnå målet eller ej. Ska bli otroligt spännande att se i alla fall 🙂 Till min hjälp har jag givetvis Atlas Copcos extra utdelning (utskiftning) som kommer senare i år på 8 kr/aktie.

Hur ser det för er? Blev maj månad en god utdelningsmånad? Har ni satt upp ett utdelningsmål i år?

 

14
0
Kommentera gärna :)x
()
x