Idag delar mitt största investmentbolag ut en del av sin vinst till oss aktieägare. Imorgon är det dessutom dags för H&M att dela med sig av sin skörd.

Såhär ser dessa utdelningar ut:

Bolag Utdelning/aktie Antal aktier Summa
Investor B 4 kr 76 304 kr
H&M 4,9 kr 113 554 kr

 

Det intressanta med dessa två bolag är att de valt att dela upp utdelningen relativt nyligen till 2 tillfällen i stället för 1.

Många tycker att det är dåligt då man vill ha pengarna tidigt under året utan att behöva vänta. Jag tänker att det är positivt då vi får en automatisk spridning av utdelningen och kan återinvestera vid olika tillfällen.

Kikar vi på Investors utdelningshistorik har den varit fenomenal. Speciellt efter finanskrisen 2008 då man höjt utdelningen med 1 kr per år fram till dags datum. Hur länge håller den trenden i sig?

Investor är i alla fall mitt största bolag nu mätt i portföljvärde. Här är en lista med mina 5 största svenska bolag som jag samlat i min ISK:

  1.  Castellum
  2.  Axfood
  3.  Investor B
  4.  Kinnevik B
  5.  Skanska B

 

Vad fyller jag på i?

Just nu är jag lite osäker på hur jag vill återinvestera utdelningen som trillar in nu. Det finns många innehav som jag skulle vilja fylla på lite extra i.

Däribland finner vi:

Holmen, Kindred, Skanska, Investor och Kinnevik

 

Roligt med omnämnande

Igår fick jag mail om att min blogg platsat i Axo Finans lista bland ekonomibloggar. Riktigt roligt givetvis, det tackar vi för! Passar på att länka vidare till deras fenomenala lista av ekonomibloggar

15
0
Kommentera gärna :)x
()
x