Idag meddelade min utländska månadsutdelare Realty Income (O) att man höjer utdelningen ytterligare en gång. Det är alltid trevligt besked såhär på en onsdag förmiddag.

Den här gången är utdelningshöjningen väldigt låg men historien pekar på att det kommer flertalet utdelningshöjningar varje år. Ibland är den dessutom högre.

Det här är faktiskt 101:a gången som bolaget höjer utdelningen sedan noteringen. De lyckliga själar som var med redan under noteringen har haft en riktigt fin resa. Men så ska man inte tänka, då blir man bara deprimerad.

Tidigare utdelning: $ 0.2255

Ny utdelning: $ 0.226

Just för tillfället är jag bitter på mig själv. Jag följde en regel som säger att jag ska sälja av lite i bolag som utgör för stor vikt i portföljen. Samtidigt går jag mot en annan regler som säger att jag inte ska sälja vinnare i portföljen. Sälj förlorare – behåll vinnare.

Såhär blev resultatet:

Just säljposten ni ser ovan var inte särskilt stor men tror ändå det var ca 1/10 av mitt totala innehav.

Nu känns det bara surt att köpa mer, även om jag hemskt gärna skulle vilja. Har du en lång horisont tror jag inte att du blir besviken att kliva in, även om vindarna kan vända många gånger under dina år. Något säger mig att framtidens jag hade velat att jag skulle äga mer av i just O.

Direktavkastning: 3,79%

Årlig utdelning: $2,71

Utdelningsandel: 93,31% (Hög då detta är en REIT)

År med höjd utdelning: 23 år (sedan 1996)

 

12
0
Kommentera gärna :)x
()
x