På Avanza kan du med lätthet följa dina historiska utdelningar när du vill. Det innebär att du slipper dokumentera dessa själv för att kunna jämföra år för år vad din portfölj delat ut genom direktavkastningen.

 

Under fliken Transaktioner ändrar du lätt transaktionstyp och datum för att sedan få en sammanställd rapport över vad just du vill se för data.

 


 

Nu när utdelningssäsongen är i full gång gjorde jag en återkoppling till alla utdelningar jag fått och fick fram en fin summa på 2443 kr efter avdragen källskatt (något jag betalar för mina utländska innehav).

Just den summan är lite speciell för det är faktiskt vad vår hyra går på per person kombinerat med elen och diverse andra fasta avgifter som hör till boendet (bredband etc.). Med andra ord, skulle jag ha tagit ut alla utdelningar jag fått från start så skulle jag kunna bo gratis hela nästkommande månad.

Spännande tanke…

Här är alla utdelningar från starten:

Värt att notera är att beloppen bara blir större och större ju närmre toppen (nuet) vi kommer. Precis så är tanken att det kommer fortsätta. Genom utdelningarna fyller jag ständigt på i bolag som jag i nuet tror på och som ger en hygglig direktavkastning, bortsett från ett par innehav.

Just nu leder Axfood med största enskilda utdelningen, men den platsen kommer nog så småningom tas över av mitt största bolag H&M som ännu inte delat ut i år.

 

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x