En dröm som många har är väl att slippa förlita sig på sin inkomst från arbetet och i stället kanske till och med kunna tjäna pengar när man sover. Dessa passiva inkomster är särskilt viktiga för att kunna få mer frihet och leva på det sätt du vill och inte måste. I det här inlägget visar jag hur fort det går att faktiskt få en portfölj som genererar fin utdelning…varje dag.

För en tid sedan satte jag upp mina preliminära utdelningar för 2018. Summan landade på 11 996 kr, men då ska man komma ihåg att jag helt klart kommer hinna fylla på mer aktier under året och dessutom finns stor chans till utdelningshöjningar bland mina bolag. Vad bolagen delar ut under året kommer vi får reda på nu i början av 2018.

Det som är särskilt roligt som utdelningsinvesterare är att du kan jämföra din frammarsch på en rad olika sätt. Nästan oändligt många sätt faktiskt Förutom att jämföra vilka räkningar du kan betala med dina utdelningar så kan du även se vad din portfölj genererar varje dag.

Utdelningar per år11 996
Antal dagar365
Utdelning per dag32 kr

 

Om du vill dra det ännu längre kan du räkna ut vad portföljen genererar varje timme. I mitt fall blir det alltså 1,33 kr varje timme (32 kr /24 timmar). Med andra ord genererar min portfölj alltså drygt en krona varje gång jag käkar lunch på jobbet.

Och ni vet vad mitt ordspråk är: 😉

Varje krona är början på en ny miljon

Nästa mål blir givetvis att tjäna 1 krona varje minut, men just nu uppnår jag bara 2,2% av det målet.

 

Brukar du också fundera över vad din utdelning ger dig för värde i verkliga livet?

Jag älskar i alla fall att veta att pengarna jobbar för mig oavsett om jag sover, är i utlandet eller ligger i flunsan.

 

 

Share This