När tiderna sviker kan vi alltid luta oss tillbaka mot stabila utdelningar. För länge sedan fick jag frågan varför jag är så kåt i utdelningsstrategin. I dagens inlägg finner vi kanske svaret.

Kursen i Skistar har fallit från nära 200 kr ner till 109 kr (gårdagens kurs). Nästan en halvering med andra ord. Samtidigt fick jag tillsammans med nästan 30 000 kunder hos Avanza en trevlig överraskning idag när Skistar dubblar sin utdelning.

Skistar har ett brutet räkenskapsår så årsslutet är inte sista december som för majoriteten av övriga bolag. I stället slutar året den 31:a augusti.

Utdelningen fastslogs idag och landar på 3 kr/ aktie. En anledning att Skistar ändå är rätt populär är att man delar ut i december samt att du får rabatt på liftkort och diverse störthjälmar om du äger aktier.

 

Jag har gått igenom flertalet årsredovisningar och kalkylerat utdelningarna ända tillbaka till 1995. Räknar vi med samtliga aktiesplit:s som bolaget gjort så har din utdelning stigit med 2208%. Den genomsnittliga ökningen är 12.33%.

 

Det trevliga är att satsningen på sommaraktiviteter verkar bära frukt. Just den verksamheten har oroat många och investerare har varit eniga om att Skistar borde skörda där man står, d.v.s. vinteraktiviteter.

”Vår satsning på året runt har bidragit till både ökad omsättning under det fjärde kvartalet och dessutom 21 procent nya gäster, vilket ger en tillväxtpotential för framtiden även vintertid”, skriver vd Stefan Sjöstrand i rapporten.

Stefan Sjöstrand, VD Skistar

 

Vinsten per aktie blev hela 8,5 kr. Av detta delar man alltså ut 3 kr så man har en rejäl mängd kvar att återinvestera i egna verksamheten under kommande år.

Idag handlas Skistar till 2,74% direktavkastning och du kan handla aktier t.o.m. 11:e december för att få ta del av utdelningen.

Personligen kan jag tycka att Skistar är enormt köpvärt idag. Samtidigt finns det en uppsjö av andra köpcase i den miljö vi befinner oss i så läget i Skistar sticker knappast ut från mängden.

16
0
Kommentera gärna :)x
()
x