Är du en flitig lyssnare av Börspodden så vet du att killarna bakom den fantastiska podden inte visar särskilt mycket respekt mot Finansinspektionen (FI). Jag håller med i mångt och mycket då jag tycker att man kan jaga de större hajarna snarare än att sätta dit bloggare som inte upplyser om att ”alla investeringar sker på egen risk”.

Missförstå mig inte. Det är bra att finansinspektionen finns men vi kanske har lite olika syn på prioritering av jobbet. Nu har FI även givit sin syn på hur bolagen ska dela ut och då kronantillmiljonen.se är en renodlad utdelningsblogg vill jag givetvis ta upp det.

Ämnet togs upp igår (tisdag) under deras stabiliseringsrapport. Det var där den tillförordnade generaldirektören Susanna Grufman som höjde ett varningens finger.

Självklart vill inte FI peka ut enskilda bolag men man uppmanar ändå alla bolag att ta sig en extra fundering över kommande aktieutdelning till året.

Kring frågan om de uppmanar fastighetsbolagen att slopa utdelningen så får vi följande svar:

”Vi har några uppmaningar till fastighetsbolagen, och en är att de behöver banta sina skulder och minska sin skuldsättning. Det finns flera olika verktyg för att uppnå det, exempelvis att man säljer fastigheter eller slopar aktieutdelning eller att man anskaffar nytt kapital.”

När jag själv gick in i Castellum så tror jag belåningen låg på 49% i runda slängar. Denna har man successivt bantat ner till 40% och det är nästan som de kunnat se den situation vi nu befinner oss i långt i förväg. Trots det pausar man utdelningen på obestämd tid.

Nu är inlägget slut. OJ, jag höll visst på att glömma…

Visst vet du att all investering sker på egen risk? Allt jag säger på den här bloggen ska du inte tro på (tro helt inte på något). Köper du en aktie för 100 kr så kan det faktiskt bli så att kursen sjunker och ditt investerade belopp går ner i värde :O punkt punkt punkt

Där hade jag tur

Phew!. The last time I wrote it was so long… | by Vaibhav Sinha | How I  Learnt Piano | Medium

 

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x