Tidigare julklappar är alltid roligt, speciellt när det handlar om utdelningar. Nu höjer alltså Disney utdelningen, något som överraskar många småbarnsföräldrar positivt då detta är en favorit i ett barnspar.

Tidigare halvårsutdelning $0,84 / aktie
Ny halvårsutdelning $0,88 / aktie

 

Det här är då en utdelningshöjning på 4,8% (0,4761%). Sist bolaget höjde utdelningen var för ett år sedan i november.

Den nya utdelningen delas ut 10:e januari 2019 men x-dagen är redan den 7:e december. X-dagen är den dag då bolaget handlas utan rätt till utdelning. För att få utdelning måste du alltså senast handla på torsdag den 6:e december.

Själv hade jag hoppats på en lite högre utdelningshöjning, men bättre detta än inget alls. Det här är vad jag kunnat läsa på nätet:

”Very disappointing increase.”

”Agree, I expected $0.90!”

”Not a huge increase, however probably the prudent thing to do due to the Fox acquisition.”

”Indeed. Also wondering when $DIS will decide to pay quarterly, instead of pretending they are a European company.”

Det intressanta är ju att Disney haft kvartalsvis utdelningar tidigare. Sedan bytte man till årliga utdelningar, varefter man bytte igen till utdelning halvårsvis. Givetvis tycker jag att det hade varit positivt om bolaget väljer att dela ut kvartalsvis, något som lite är en standard bland amerikanska bolag idag.

Uppdaterade diagrammet för utdelningarna och det här kan ju se lite olika ut beroende på hur man räknar. Själv har jag räknat med $0,84 + $0,88 för 2018. Det bästa vore givetvis om jag hade 2 staplar för respektive år.

 

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x