Diös är ett av norra Sveriges största fastighetsbolag. Nyligen fick jag utdelning från bolaget och faktum är att jag tycker att detta kan klassas som ett fint utdelningsbolag inom fastighetsbranschen. Ett bolag som jag tycker är värt att äga helt enkelt.

Vill du sprida ditt fastighetsbestånd så att det även täcker upp storstäder i norra Sverige så finns det två bolag som är väldigt omtalade:

 

I senaste rapporten för Q3 presenterade Diös ett långsiktigt substansvärde (EPRA NNAV) per aktie på  71,2 kr. Då aktiekursen idag ligger på 80 kr per aktie innebär det att aktien handlas till en premie på 12%.

Självklart känns det jobbigare att handla ett bolag till premie snarare än rabatt. Men då ska vi också komma ihåg att ett fint fastighetsbolag hela tiden försöker höja sitt substansvärde. Lyckas bolaget göra detta blir du som ägare lycklig.

När du köper Diös får du som sagt tillgång till attraktiva lägen i norra Sverige. Tyngdpunkten ligger i centralt belägna kontors- och butikslokaler i stadskärnorna Umeå, Luleå, Östersund, Sundsvall, Falun och Gävle.

Diös grundades 2005 och det som känns skönt är att grundaren Erik Paulsson fortfarande äger en stor del av bolaget med drygt 10% av kapitalet. Erik äger också aktier i Fabege, Catena och Whilborgs.

Här nedan ser du bolagets utdelningshistorik. Jag ser ingen anledning till varför den fina trenden skulle sluta här och nu.

Här i dagarna fick jag en utdelning från bolaget på 709,50 kr. Det kanske inte låter allt för märkvärdigt, men då ska vi tänka på att Diös är en halvårsutdelare, och att jag tidigare under året inkasserat 640 kr. Det här gör Diös till ett av de bolag som delar ut mest i min portfölj.

Då Handeslbanken (SHB) sänkte riktkursen för Diös passade jag på att köpa nya aktier här i dagarna.

 

0 0 vote
Article Rating
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x