*BLING* sa det i telefonen igår och vips hade det trillat in 347,5 kr på mitt ISK. Det var Castellums andra utdelning för i år som hade bestämt sig att knacka på dörren.

Jag kör med Avanzas notifieringar på mobilen. Då får jag direkt reda på ny och spännande information, såsom exempelvis utdelningar. Tycker det är smidigt men jag använder det nog mest för att jag får en liten glädjekick när informationen kommer.

 

Castellum som utdelningsbolag

Castellum är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och finns idag i 20 st tillväxtorter. Jag gillar fastighetsbolag och Castellum är en rejäl stöttepelare i min utdelningsportfölj, en trotjänare helt enkelt.

Det är faktiskt så att Castellum är det enda bolaget på Stockholmsbörsen som alltid höjt utdelningen från dess introduktion. Då får vi givetvis räkna bort de bolag som bara funnits några år på börsen och som höjt utdelningen under tiden.

 

Små utdelningar växer sig större

Det är lite intressant att kika på mina allra första utdelningar. Ett par kronor här och ett par kronor där, men då rörde det sig aldrig om hundralappar.

Om många år kommer jag nog se tillbaka på den här tiden och tänka:

Hur kunde jag glädjas över så små utdelningar?

Det är väl lite det som är charmen med utdelningsinvesteringar också… att det bara växer och växer. En planta som alltid gror om man ser till att ge den rikligt med näring.

Ha nu en riktigt trevlig fredag och kommande helg. Låt utdelningarna skina.

 

 

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x