Tieto har funnits i min portfölj ett bra tag nu och är mitt svar på utdelningsaktie när det kommer till IT och hållbara lösningar för framtiden.

Länk till bolaget hos Avanza

 

Fin direktavkastning

Då jag äger 60 st aktier i Tieto blir utdelningen enligt följande:

  • Ordinarie utdelning:  730 kr
  • Extrautdelning: 121 kr

Bolaget delar enbart ut 1 gång per år men då direktavkastningen är lite drygt 5% i dagsläget så blir det ändå en liten naggande god slant att direkt sätta i arbete.

Det bästa är att Tietos fina direktavkastningen inte är beroende på att aktiepriset fallit kraftigt, för så är inte fallet. Jag ordar mycket om att en hög direktavkastning kan vara en mina som du absolut inte vill trampa på då detta kan vara ett tecken på att aktiekursen är på väg ner och bolaget står inför problem.

 

Många områden

Då jag själv arbetar inom IT och tror att det är en framtidssäker bransch så känns det som att jag vill äga lite av det här godiset i min portfölj. Branschen i sig väger inte tungt i min utdelningsportfölj (jämfört med t.ex. fastigheter) och frågan är om jag kanske borde vikta upp mig med ytterligare och ta in ännu ett bolag framöver.

Jag gillar Tietos stigande utdelningstrend och älskar att de verkar inom så många länder och så många olika områden. Både bank, skola, skog och vård- och omsorg behöver digitaliseras och här ligger Tieto bra till, trots stor konkurrens.

Avkastningen på aktiekursen har också varit fin och jag har sett till att försöka köpa kontinuerligt, främst vid nedgångar.

 

Industrivärden Rapport

I övrigt så rapporterar idag Industrivärden för det första kvartalet 2018. Som vanligt är de otroligt sega med att slänga ut sin rapport och just nu (08:51) finns det ingenting att läsa.

Har för mig att senast då bolaget släppte sin årsrapport så kom den ut strax efter lunch. I regel brukar rapporterna finnas att läsa kl 8 på morgonen, alltså en timme innan börsöppning.

 

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x