Som många blev medvetna om igår blev det tyvärr ingen sändning allas vår #uppesittarkväll. Det kändes lite som en lång tradition gick i graven och även om #uppesittarkväll lever vidare i Twitter så är jag på något sätt besviken.

För er som är nya så är Uppesittarkväll en idé som kläcktes ur Nicklas Andersson (a.k.a Investeraren) för 15 år sedan då han en kväll innan lön satt uppe och funderade på vilka aktier han skulle köpa lönen som trillar in vid midnatt. Under mycket lång tid har detta blivit en stor grej på Twitter under #uppesittarkväll och i 2016 startades även en livesändning som har satt sig i våra hjärtan.

Alla avsnitt finns att se i repris och kan hittas här.

 

Jag minns min allra första livesändning som jag såg på. Själv var jag relativt färsk vid den tidpunkten och följde varje liten minut av sändningen som ett barn vars ögon stirrar på tomten när han klampar in genom dörren! Men nu är det alltså slut på det roliga, och vi vet inte om eller hur sändningen kommer återupptas.

Däremot har jag full förståelse att allt det här tar otroligt mycket tid, precis som mitt egna bloggande gör. Tid är det dyrbaraste vi har och det enda vi egentligen inte kan få mer av – varje dag bliv vi lite fattigare. Därigenom har jag full förståelse för detta… men besviken blev jag i alla fall.

 

Hursomhelst. GRYMT JOBBAT med alla sändningar!

 

 

Många fina minnen

Uppesittarkväll har producerat en hel rad med fina minnen under åren som vi sent kommer glömma. Har varit en hel del intressanta gäster och roliga moment längs resans gång:

Flödet finns som sagt kvar och även om det inte längre är riktigt samma sak och kanske samma tryck så kommer jag fortsätta vara delaktig där.

Vad köper jag?

Jag har funderat mycket vad jag vill köpa. Själv har jag inte svårt att hitta ställen där jag vill placera mina pengar, vilket många idag tycks ha då värderingen på börsen i allmänhet är hög. Som jag skrivit om tidigare vill jag äga mina bolag under lååång tid och att då köpa kontinuerligt i alla olika tider tror jag är viktigt.

Det här är nog vad jag kommer fokusera mest på:

Problemet som bolaget haft med pundkursen ser jag inte som ett stort problem för själva bolaget. Aktien har fått brutalt mycket stryk och jag vill gärna utöka mina aktier i bolaget ytterligare.

Aktien steg mycket igår och i förrgår och som vanligt tänker man ”Varför köpte jag inte mer!”

 

Aktien har gått riktigt bra sedan allt negativt som hänt bolaget.

Minns ni när jag skrev om att jag var väldigt sugen på att sälja bolaget för gott? Nu i efterhand är jag ändå glad över att jag fortsatte tro på Cloetta och jag tror ändå bolaget kommer få ordning på saker och ting.

Jag älskar det Cloetta gör och i ärlighetens namn har jag nog älskat bolagets produkter liiite för mycket genom åren (i alla fall om jag låter vågen tala för sig).

 

Det har blivit dags för mig att öka ytterligare i detta amerikanska bolag som delar ut utdelning varje månad till oss aktieägare.

Vissa tycker att risken är allt för stor med tanke på ränteläget, men jag tycker att bolaget bevisat att de kan prestera på lång sikt. Bolaget har en fin direktavkastning och har dessutom nyligen blivit utnämnd till utdelningsaristokrat, vilket innebär att bolaget höjt utdelningen 25 år i rad.

Jag tror på fler utdelningshöjningar kommande år.

 

Disclaimer (friskrivning)

Aktier innebär ett stort risktagande. Jag rekommenderar aldrig dig att köpa det jag själv köper. Gör alltid din egna analys innan du köper något och tänk på att historisk avkastning aldrig är någon garanti på framtida avkastning. Med det sagt har aktier varit en fenomenal investeringsmetod sett under en lång tidshorisont.

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x