Har precis inlett årets julledighet men det är inte mindre att göra för det. Igår var det en mängd förberedelser och packande inför vår resa till hemorten där vi kommer fira julen. Vaknade upp i morse, tog mig en kopp kaffe och loggade in på Twitter. Väl där såg jag:

Insåg när jag läste det här att jag fullkomligt lyst med min frånvaro under gårdagens uppesittarkväll. Känns verkligen inte så bra då eventet är en av månadens högtider som man verkligen inte vill missa. Däremot verkar det som om min lön kommer in först på fredag, så egentligen har man väl inte missat så mycket.

Numer kan vi ju följa uppesittarkväll Live där Philip, Nicklas och Tove pratar aktier och investeringar med oss samtidigt som twitterflödet rullar på från sidlinjen. Som tur är kan vi alltid se livesändningen retroaktivt:

 

Intressant med frågan om hur mycket pengar man behöver för att överleva på sina utdelningar som ställdes  ca 35 minuter in i avsnittet.

Har däremot fått lönebeskedet för december och kan konstatera att jag får in 24 500 kr netto (efter avdragen skatt). Det är ändå rätt OK och anledningen till att det är lite högre än beräknat är för en liten del traktamente jag erhållit.

Beräknar att kunna föra över ca 14.000 kr från det som är kvar efter månadens konsumtion. Det ger mig då en sparkvot på 54%: 14500 / 26700 (förra månadens lön). Trots att det varit en mycket kostsam månad känner jag mig helt klart nöjd med kvoten. Men förra månadens lön var ju helt brutal i jämförelse med övriga månadslöner jag erhållit under året.

 

Vad planerar jag att köpa?

Det är ju en mycket bra fråga och det är verkligen kul att redan nu spekulera i månadens köp. Har ju pratat tidigare om att köpa mer preffar nu när priserna sjunkit. Har spekulationer kring att köpa in mig i Klövern pref då jag tycker att kursen verkar attraktiv. Det fina är ju att Klövern och Balder delar ut olika månader, något som ger ett fint kassaflöde. Nu är det givetvis inte det man ska fokusera på men det är ju kalas att få lite utdelningar under årets alla månader.

 

 

Hennes & Mauritz har just nu en rejält fin kurs och det kliar här i köpfingrarna. I dagsläget ligger bolaget väldigt tungt i min portfölj så drar mig lite för att öka mer…

Är väldigt sugen på att köpa in mig i SkiStar men som ni ser ligger kursen på all-time-high i princip. Är däremot inget som säger att bolaget inte kommer att fortsätta visa vinst framöver. Tror dessutom att bolaget kommer öka sin utdelning för 2017 och det är ju härligt att bolaget faktiskt delar ut i december.

Atlas Copco är ett bolag som jag inte har så stor vikt i men som jag tror på i framtiden. Där har vi också en väldigt hög kurs idag.

 

Med andra ord är det svårt för mig att veta vad exakt jag kommer att köpa men tanken är att fylla på lite åt gången och fylla på mer om vi får en rejäl dipp i några av mina innehav.

 

3
0
Kommentera gärna :)x
()
x