Det här är ett sponsrat inlägg från optionerbinara.se. Tänk på att aldrig göra en investering utan att först göra din egna analys och veta vad du investerar i. Historisk avkastning är aldrig en garanti till framtida avkastning. Bloggens innehåll ska aldrig ses som en rekommendation.

 

Varför handla med binära optioner?

Du har antagligen redan hört talas om binära optioner. Du kanske även har vänner som handlar med dem? I ett nötskal är det ett sätt att använda tillgångarna du har på ett sätt som ökar deras värde. 

Vissa älskar binära optioner, men andra är övertygade om att de är en bluff. Vi berättar sanningen om dem, vilka fördelar de har – plus vilka nackdelar de kan medföra. Då kör vi!

 

Vad är binära optioner?

Först av allt bör vi klargöra vad binära optioner är. Det är ett helt lagligt sätt att handla på aktiemarknaden, och ett ekonomiskt verktyg som låter dig tjäna pengar. Du handlar genom mäklare som låter dig använda deras verktyg och handla på ett satt som passar dig. Det är alltså inte alls en bluff, utan ett seriöst sätt att handla på.

 

Varför välja binära optioner?

Att bara ha pengar på kontot just nu är inte nog. Självklart är det en fördel, men glöm inte bort värdeminskningen. Den sker genom att en bank erbjuder dig en ränta som ligger under inflationen, genom att låta dig investera i fonder och andra alternativ där du betalar höga avgifter för att investera eller för administration. I slutänden får du visserligen mer pengar, men de är värda mindre.

Med tanke på allt det finns det inget annat val än att investera själv. Det är visserligen svårare, men du kan definitivt tjäna pengar på det. För att komma igång behöver du något relativt enkelt och säkert – då passar binära optioner.

 

Fördelarna med binära optioner

Du kan använda ett antal olika strategier för att handla med binära optioner. Vanligtvis spekulerar man på huruvida ett pris kommer att hamna över eller under en viss gräns. Men man kan även handla genom att försöka förutspå prisförändringar inom en bestämd zon.

Att ha många valmöjligheter är inte den enda fördelen med binära optioner – du vet även hur mycket förlust eller vinst du kan få innan du handlar. Självklart fungerar det så att ju mer du riskerar, desto mer kan du tjäna. Men med binära optioner kan du se det på ett mycket enklare sätt än på den vanliga aktiemarknaden, och med mindre risker. När du handlar med Forex, till exempel, kan gå du med obegränsade förluster, vilket betyder att ett dåligt beslut kan utplåna ett helt handelskonto.

 

Nackdelarna med binära optioner

Det finns för- och nackdelar med allt. Den största nackdelen med binära optioner är bluffar, och skrupellösa företag som kan kontakta dig via email, telefon eller på sociala medier med löften om ökningar på hundratals procent på ditt konto på en enda vecka eller månad.

De kan försöka övertyga dig om att handla med oreglerade mäklare eller med automatiska handelssystem (Automated Trading System – AOS) som inte fungerar. Ett exempel på den här typen av bluff är systemet Optionavigator som försöker svindla handlarna på pengar. Men det finns ett enkelt sätt att undvika bluffarna: kom ihåg att om det låter för bra för att vara sant så är det antagligen det. Dessutom kan du researcha varje mäklare på nätet, och ta en titt på diskussioner och recensioner från andra handlare. På vår hemsida hittar du dessutom enkelt en lista på pålitliga och verifierade mäklare.

Du behöver inte oroa dig för att binära optioner är en bluff. Det är ett sätt att tjäna extra pengar på som helt enkelt kräver att du lär dig lite mer om handeln innan du sätter igång. Ett hinder kan vara att vissa mäklare endast erbjuder sina webbsidor och tjänster på engelska, vilket kan vara lurigt för den som inte kan språket flytande. Då passar IQ Option bra, eftersom de erbjuder allt på svenska.

Med lite övning och förnuft är det enkelt att handla med binära optioner – och relativt säkert.

Om du letar efter ett sätt att tjäna pengar på nätet rekommenderar vi absolut att du provar på binära optioner. Om du är försiktig kan du bara förlora mindre belopp och tid – men med rätt kunskaper och lite tålamod kan du ha en lysande framtid inom handeln. Lycka till!