Hej på er vänner!

Idag har jag ett litet speciellt samarbete att förmedla. Det är nämligen lampornu.se som vill belysa oss med några av deras intressanta produkter. Vi talar då om energieffektiva lampor.

Själv har jag varit väldigt dålig på att byta ut mina gamla glödlampor mot lampor med ny teknik. Det är givetvis inte så klokt då belysningen står för hela 10% av hushållets totala energibehov, detta enligt studier från Energi och Klimatrådgivningen.

Många gånger blir man sugen på att byta ut gamla glödlampor som gått sönder med likadana, just eftersom vanliga glödlampor fortfarande är billigare. Om man däremot lägger ut en liten extra slant på bättre lampor kan man i längden spara en hel del slantar. Långsiktighet lönar sig alltså inte bara på börsen.

Philips urladdningslampor är ett alternativ till vanliga glödlampor som erbjuds i en rad olika modeller.

 

Vad är då en urladdningslampa?

Till gruppen urladdningslampor hör bland annat lågenergilampor, lysrör och induktionslampor. Det fina med just dessa lampor är att livslängden är extremt mycket längre. En vanlig glödlampa brinner normalt 1000 timmar medan en urladdningslampa kan överleva upp till 50.000 timmar!

Jämfört med glödlampor ger urladdningslampor normalt sett 80% mindre energiförbrukning och med en rejält längre livslängd slipper du också byta lamporna lika ofta.

 

Philips urladdningslampor

Hos Philips får du ett riktigt härligt utbud av lampor till alla olika ändamål. Via deras site får du fina rabatter om du beställer fler lampor för att byta ut större delen av hushållets belysning.

Beställer du produkter för över €100 så får du dessutom fri frakt. Jag har själv aldrig beställt därifrån men enligt omdömen ska det vara smart och snabb leverans.

Så, kika gärna in vilka lampor som finns i lager här nedan:

0
Kommentera gärna :)x
()
x