Blev lite intresserad av det Günter nämnde under senaste Framgångspodden. Det att man har fler och bättre fördelar ju mer portföljvärde man lyckats skrapa ihop. Ett sådant exempel verkar vara bolån, där räntan tycks bli riktigt låg om man kan visa att man har en riktigt bra ekonomisk grund. Superbolånet hos Avanza är ett sådant lån!

Jag vill tillägga att det här inlägget inte är sponsrat av Avanza.

Kom förbi en reklam från Avanza om deras Superlånet där de erbjuder Sveriges billigaste bolån 0,79% ränta. Det är verkligen otroligt lågt och det känns verkligen mycket mer motiverande att ta ett sånt lån för att köpa en bostad än ett lån via någon storbank. Dock finns det en liten nackdel och det är just att man måste ha 3 miljoner i samlat kapital innan man kan få tillgång till lånet. screenshot_2

Har tidigare gått i spekulationer om att köpa bostad och det här gjorde mig inte mindre sugen kan jag säga. Nu har jag däremot bössan inriktad mot 1 miljons-målet och efter det är ju bara 1/3 av resan gjord. Är däremot fullt medveten om att jag kommer nå dit en dag och då hoppas jag att erbjudandet är kvar.

Verkar tyvärr inte som om det går att nyttja lånet till att köpa en semesterbostad i något tropiskt paradis eller liknande 🙂

Vilka bostäder kan användas som säkerhet för lånet?

Fastighet avsedd för permanent boende i Sverige, av typen villa (villa, radhus etc.) eller bostadsrätter. Fritidshus, jord- eller skogsbruksfastigheter kan inte användas som säkerhet för Superbolånet. Bostaden ska ägas av låntagaren, helt eller delvis. Alla som äger bostaden måste också vara medsökande till lånet.

 

Vore intressant att veta om något nyttjar det här lånet redan idag.

0
Kommentera gärna :)x
()
x