Började dejta min nuvarande sambo för att hon är en riktigt snål jävel… Näe, skojar bara 🙂 Som jag skrivit tidigare delar vi inte samma intresse till finansvärlden och hon jämför väl aktier som att spela på hästar om jag förstått det hela rätt. Däremot börjar jag nu fundera om jag spridit spara-pesten till henne.

En av hennes släktingar gick bort på tok för tidigt i livet. Det fick henne att i tonåren och innan 20 prioritera att verkligen roa sig. Konserter och spelningar är hennes stora grej och har lärt mig med tiden att det inte är billigt. I princip all hennes inkomst gick åt till sådana nöjen och hon levde verkligen livet, utan tanke på att bygga upp en buffert.

Hon har dock varit kostnadsmedveten från det att jag träffat henne, men nu funderar jag på om jag smittat henne på tok för mycket. Tidigare i veckan hittade hon en klänning som hon verkligen ville ha på nyår http://www.dmretro.se/klader/kendall-dress-platinum. I stället för att lägga ner 899  kr så valde hon denna och var riktigt nöjd med sitt val:

screenshot_3

Tidigare i veckan var hon grymt sugen på ost, men valde att avstå då det inte var någon särskilt bra rabatt på ost just nu.

Vill citera det vi pratade om här om dagen:

Ktm “Jag kommer nog inte dricka så mycket på vår julfest tror jag…”

Sambo Ktm “Men se då till att dricka det som bjuds på i alla fall! Det ska kännas för dom! Och ät dig mätt på gravlax!”

Alla kläder hon handlar ska vara på rea och hon strävar efter att få minst lika mycket rabatt som det hon handlat för. Sist visade hon mig vilken rabatt hon fått när hon shoppat på H&M. Bra att hon handlar där, tycker jag!

eaf3401eea19396f77db4ab2e6a5b4b4ab2878a12c4cc7991epimgpsh_fullsize_distr

 

För ett tag sedan vann hon någon sminkning på en butik i stan. Hon kom hem och var riktigt fin. Dessutom hade hon handlat ett par lösögonfransar. “Jag får komma dit och dom hjälper mig att sätta på mig dom helt kostnadsfritt. När jag vill och hur många gånger som helst!” sa hon med entusiasm. Tycker lite synd om butiken. Hon har redan varit där väldigt många gånger och fått monteringen gratis 🙂

Share This