… i alla fall enligt Bamse. Det här blir ett lite speciellt inlägg men ni får se det som någon typ av sagostund antar jag 🙂

För några dagar sedan bläddrade lite i Bamse och hittade följande ur en av deras serier. Tyckte det var rätt roligt, speciellt med tanke på oss investerare.

Trevlig läsning!

 

 

Reflektion

Jag tycker att man kan dra väldigt många slutsatser ur den här serien. ”Pengar är makt”, säger Skalman. Och visst är det så? Skalman är ju det mest intellektuella djuret i familjen Bamse så han borde ju veta bäst. Våra barn får lära sig tidigt vad som faktiskt gäller antar jag?

Sedan tänker jag på grafen som visas i sista serierutan ovan. Jag har nu tagit för givet att x-axeln visar tiden och y-axeln pengar. Vi kan tydligt se att Krösus pengar rört sig väldigt volatilt (upp-och-ner) med tiden, men att det ändå är en stigande trend, precis som Index.

Dessutom skulle man kunna säga att grafen mot slutet liknar Finger Prints kursgraf, men det är en annan historia… Det som är intressant är väl att se Krösus min när pengarna går nedanför ramen på tavlan – total depression och rädsla! Det är oftast dessa känslor vi får när aktiekurser sjunker rejält, vi blir rädda (precis som jag skrev för ett par dagar sedan).

Att ta det lugnt när aktier backar och att väl diversifiera sin portfölj och sina pengar får nog vara sensmoralen i den här sagan. Det hade varit grymt kul om Bamse kunde ge ut en ”KTM-utgåva” där jag själv skrivit manus till alla serier. Då hade ni fått se på nöje 😀

Trevlig helg!

 

0
Kommentera gärna :)x
()
x