…min intention var aldrig att lura er.

Det är egentligen bara att kolla i min inkorg så ser man oroligheten i vitögat. Jag får en hel del mail där man frågar hur jag gör och hur jag tänker. Kanske för att på något vis kunna finna ett inre lugn eller döda oron som ligger och gräver där nere i magen.

 

Lurar jag er?

Jag fick också ett mail igår som var rätt intressant. Såhär såg det ut:

“Hej?

Antar att jag har mig själv att skylla. Hur kunde jag vara dum och naiv och luta mig mot ditt resonemang att behålla aktierna förra veckan

Jag förstår att ni bloggare råkar illa ut då ni lindar in folk i falsk säkerhet såhär…

sålt och väntar nu. Då går jag in igen. Hädanefter blir det att lyssna på mig själv och ingen annan”

Det finns givetvis mycket man kan ta med sig från det här mailet. Lite som mailet jag fick när man jämförde mig med Arge Snickaren.

Först och främst vill jag bara trycka på att min intention aldrig varit att lura någon. Vad skulle jag egentligen vinna på det? Allt jag kan göra är att hela tiden visa hur jag själv gör, men jag har heller aldrig påstått att det är den absolut bästa vägen.

Om det gör någon gladare så kan jag berätta att jag inte sålt för ett nickel under de senaste veckorna. Däremot har jag försökt köpa så mycket jag kan. Men givetvis måste jag vara ärlig med er och säga att denna nedgång känns, även för mig.

Samtidigt förstår jag att folk är arga. Det är inte roligt att se sina pengar som man slitit för dag ut och dag in på jobbet sakta men säkert förtvina. Kanske har någon ett riktigt jävligt jobb där man får slita ont dag ut och dag in; det är klart det känns!

Som jag sagt 1000 gånger så handlar det inte om att pengar försvinner för mig. Värdet av aktierna blir lägre, men pengarna försvinner inte. Har jag gjort min hemläxa rätt så ska majoriteten av mina bolag vara sådana med stabil utdelning och bra historik som även kommer kunna överleva den här krisen. Bolag med relativt bra marginal på sin utdelningsandel som gör att utdelningen inte sviktar lika mycket som kursen när vinsten för bolaget sjunker.

Att sedan människor ratar sina aktier till en väldigt billig peng gynnar mig. Speciellt nu med tanke på att utdelningssäsongen är i antågande. Som ni vet är det förra årets vinst som svenska bolag delar ut nu och när människor väljer att sälja sina aktier billigt plockar jag gärna upp dessa och avnjuter fin direktavkastning.

Men, åter igen…

Du måste själv hitta en väg som känns bra för dig. Den vägen kan varken jag eller någon annan bloggare välja åt dig.

 

0 0 vote
Article Rating
50
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x