Skidbolaget SkiStar som äger och driver attraktiva skidbackar i Sverige, Norge och Österrike blev fullkomligt mosad när viruset kom till Sverige. Aktien bottnade vid 64 kr men har sedan dess i princip gått +100%. Idag kom en munter nyhet som gladde aktiemarknaden.

Om vi backar bandet lite…

Som jag ser det kom viruset till Sverige vid sportlovet då många tillbringade sportlovsveckan i Italiens skidbackar. Självklart kan spridningen ha flera orsaker men många tror att sportlovet var startskottet.

De flesta insåg att Skistar skulle få det tufft. Mitt i en glödhet skidsäsong och med ett virus som vi visste väldigt lite om. Majoriteten av Skistars vinst genereras när snön fortfarande ligger på backen, det tror jag alla förstår.

Läget har däremot förändrats. Vi vet att företag kan anpassa sig och idag skulle det kanske vara mer acceptabelt att tillbringa semestern i skidbacken än att boka in sig på ett hotell. I siffrorna ser vi i alla fall att många vill tillbringa resten av året i skidbacken:

”Jul och nyårsveckan har vi cirka 22 procent fler bokningar än samma tid förra året. Vi gör bedömningen att nyår kommer vara fullbokat om cirka två veckor. Vi har en stor andel återkommande gäster, cirka 80 procent, samtidigt som restriktionerna kring utlandsresor har gagnat oss”, Tommy Halvarsson, marknads- och försäljningschef

Branäsgruppens VD verkar dela den här uppfattningen

”Bokningsläget är riktigt bra. Vi ligger ungefär fem procent bättre och nyår har vi uppbokat till ungefär 70 procent. ”Hemester” har blivit stort och vår produkt är ju att kunna vara tillsammans när man hyr en stuga”, säger vd:n Anders Kjällström.

 

Hela historien med SkiStar är ett klockrent exempel på när du ska passa på att köpa kvalitet’ när oro uppstår. Har du gjort din egen analys där du insett att bolaget kommer att överleva när det skakar till, ja då är det bara att köpa. Tillfälle ges när andra investerare vill rädda sina pengar och säljer. Så har det alltid varit.

Vad SkiStar delar ut i december får vi reda på lite längre fram då bolaget ännu inte släppt sin årsrapport. Som läget ser ut nu så kan det bli goda besked.

3.5 6 votes
Article Rating
13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x