Ingen har väl missat hypen kring Jan Björklunds skjorta som nu säljs på Tradera. Just nu är det drygt 20 timmar kvar och budet är uppe i ett galet högt kilopris för just skjortor.

 

Jan Björklunds skjorta

Skjortan har varit omtalad under hela valrörelsen och många har funderat om det här är det enda plagget i Jans garderob. Det jag funderar mest över är ifall skjortan hann bli tvättad mellan gångerna. Den har totalt varit med i 12 TV debatter.

Jan Björklund förklarar att den eventuella inkomsten oavkortat ska gå till den antirasistiska stiftelsen Expo.

Det jag vet är att Gusta Fridolin varit med i budgivningen och då var budet 28 100 kr. Nu är skjortan uppe i nästan 40.000 kr, vilket motsvarar nästan 3 månaders sparande för min egna del.

Här är länken till annonsen om ni vill följa budgivningen: https://www.tradera.com/item/343220/321533153/valanvand-skjorta-till-salu

 

Det här blir pengar över tid

Räknade precis ut att 40 000 kr blir 309 868 kr på 25 år om du bara låter pengarna ligga med 9% avkastning. Då har jag även räknat med den skatt som blir om du investerar pengarna i ett ISK.

Då 199 st redan bjudit på denna kan det nog tänka sig att priset på Jan Björklunds skjorta drar iväg ännu mer mot slutet. Vem vet vad kalaset slutar på?

Jag ville mest ta upp det här för jag tycker att det är ett klockrent exempel på sjuka saker som folk lägger pengar på. Nu går i och för sig pengarna till välgörenhet (som tur är). Dock tycker jag att ett smartare drag är att skänka lite till välgörenhet varje månad och samtidigt spara.

Tror inte att jag hade köpt en sådan skjorta än om det vore Investeraren själv som lade ut sin.

16
0
Kommentera gärna :)x
()
x