Inom mina år som bloggare har jag insett att lathet föder dåliga ekonomiska beslut och inte gynnar ett effektivt sparande. Lånfinans hjälper dig att fortsätta vara lite lat men att samtidigt sänka dina nuvarande lånekostnader – win win!

I förra veckan blev jag uppringd från ett av mina försäkringsbolag där jag har min bilförsäkring. Efter ett längre samtal insåg jag att jag faktiskt betalat allt för mycket för mina försäkringar och att jag i vissa fall varit dubbelförsäkrad, hur knasigt det än må låta. Det här hade jag kunnat inse själv men jag var för lat för att ta reda på det.

Detsamma gäller med dina nuvarande lån. Du som ägnar denna kväll åt att se över vad du har för ränta och hur/om du kan sänka den kan imorgon leva ett liv med högre sparkvot. Eller så kan du skjuta upp det till imorgon, eller varför inte nästa vecka, eller kanske nästa år? Your choice.

 

Det är dyrt att vara lat

Allt handlar om att vara klok och steget före din egna hjärna. Mängder av människor tycker att det är trevligt att få pengar över till semestern men tycker samtidigt att det är jobbigt att se över vad man själv sitter på och kartlägga hur det kan bli bättre.

Jag själv satt och ruvade på en fond med över 17%  i avgift (månatligen!) i många år innan jag själv insåg hur sjukt det var. Gör inte samma misstag som mig. Ta reda på vad du har – och ta reda på vad du kan få.

 

Jämför lån utan att ringa via Lånfinans

Det du själv kan göra för att maximera ditt sparande är att bilda dig optimala förutsättningar. Numer behöver du inte ringa runt till 100 stycken långivare för att kika om de kan erbjuda dig bättre ränta. Allt du behöver är att surfa in hos Lånfinans så hjälper de dig.

Via Lånfinans.se kan du enkelt dra i ett reglage för att se lånebeloppet och sedan dyker aktörerna upp. Frågan till dig är väl varför du ska ha 3 lån på 20% ränta vardera när du kan ha ett lån med betydligt lägre ränta?