Jajemensan! Även om OMXS30 står på +0,19 i skrivandets stund så har ett par av mina innehav backat en rejäl slant under dagen.

Först och främst har vi Skanska som idag backade med dryga 5%. Enligt placera var inte rapporten som kom ut överväldigande:

”Byggbolaget Skanskas rörelseresultat blev 1.266 miljoner kronor i det tredje kvartalet. Väntat var 1.662 miljoner kronor, enligt SME Direkt”

skanska

Självklart tror jag fortfarande på Skanska då bolaget på senare tid tagit hem en hel del större beställningar och som levererar byggarbete i Sverige som aldrig förr. Givetvis passade jag på att plocka in en stor summa idag.

skanskakop


Sedan var det min stora kärlek Novo nordisk som föll, detta trots att vinsten visade mer än väntat enligt min förståelse. Tyvärr hade jag inga likvider kvar på mitt KF och tydligen tar det ett tag att på Avanza föra över från ett ISK till KF. Dock ser jag inga tvivel om att jag kommer fiska in lite andelar i bolaget nu på måndag när börsen öppnar igen.

novo

Att två fina bolag som dessa dyker så pass kraftigt är som sagt bara att tacka och ta emot. Är nog inte ensam om att stå för min åsikt om att bolagen har en ljus framtid till mötes. Dessutom lämnar de riktigt fin utdelning, något som jag har som kriterium 🙂

Glad halloween på er alla!

 

0
Kommentera gärna :)x
()
x