Vi går som sagt in i en rätt intensiv rapportperiod inom kort. Alla vi (inklusive jag) som har rätt många bolag i portföljen har definitivt mycket rapport-läsning att se fram emot. Så, vi ser nu till att damma av läslampan och koka kaffet inför kommande veckor. Men, ska man egentligen vänta med att köpa tills hetsen kring alla rapporter lagt sig?

Fick en intressant fråga på Twitter idag:

Det här är ju väldigt intressant. Vi vet sedan tidigare att vissa bolag kan sjunka ibland 5% eller mer i och med en enskild rapport. På samma vis kan bolag stiga med lika mycket. Större bolag tenderar ju att svänga mindre, men även här kan vi se relativt stora rörelser.

För mig är det rätt idiotiskt att sälja något p.g.a. en dålig rapport. Om ett bolag däremot börjar prestera dåligt år efter år, sänker utdelningarna, samtidigt som börsen rör sig uppåt ska man däremot ställa sig frågan om det kan börja lukta sälj.

I nuet är mina likvider i stort sett nere på 0 kr, vilket kanske inte är så smart när rapportperioden närmar sig. Min strategi är ju som sagt att köpa bra bolag som för tillfället har det tungt. På samma gång fortsätter jag köpa mindre delar i bolag där det går bättre för att även få vara med på uppgången, för vem vet hur länge den varar?

När allt kommer till kritan så kommer allt det här inte spela någon roll om 10-20 år. Bolag kommer ha bra och dåliga tider och det här kommer att svänga snabbt beroende på bransch och läge.

Så, min korta rekommendation, blir att inte misströsta ifall du inte har något kvar att köpa för men för dig som har pengar kvar kan det vara värt att vänta för att se om ditt favoritbolag handlas på rea och dra in ett fint köp just här.

 


 

Vet att jag har många rutinerade bloggkollegor som läser här och det vore intressant att höra er åsikt 🙂

Aktiepappa, Humankapitalisten, Bullpappret, Frihetsmaskinen m.fl. hur har ni lagt upp er strategi?

 

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x