Ni som följt mig ett tag vet att jag i princip bloggat under hela min resa från 1 kr till 1 miljon. Själv tycker jag att det gått fort, men nu känns det som om maskineriet stannat på 90%.

 

%

Miljonmålet

Det var egentligen först igår som jag insåg det här då en följare på Twitter skrev

”Nu dröjer det nog inte länge innan du når miljonen!”

Då jag insåg att det var en tid sedan jag räknade ihop mina tillgångar så valde jag att göra det manuellt igår. När jag gör det loggar jag helt enkelt in på respektive depå och kikar vad jag har.

Till min pengamaskin räknar jag:

  • Likvider som ligger hos Avanza och som ännu inte är investerade i aktier (dessa kommer från min månadslön som jag för över delar av varje månad)
  • Aktieportföljen hos Avanza
  • Mitt sparande hos Tessin
  • Mitt sparande hos Lendify
  • Mitt sparande hos Kameo

 

Som ni ser har jag aktivt valt att välja bort min bostad och bil i mina tillgångar. Det är sant att det finns ett värde i bilen, samt att bostaden borde öka i värde som vilken investering som helst. Däremot kommer dessa inte göra mig ekonomiskt fri snabbare.

Ni ser även att jag inte räknat med min buffert eller mitt målsparande i soppan. Här finns det många skolor, och vad du väljer att räkna och inte får stå för dig.

 

Nu går det långsamt

Just nu går det väldigt långsamt. Kikar vi på utvecklingen den sista månaden har det sett ut såhär:

Många tror nu också att farten på börsen kommer minska. Vi går in i semesterperioder och då brukar det vara mindre likviditet som bland annat gör att nyheter kan slå hårdare än annars. 

Samtidigt vet du lika väl som jag att sådana trender inte är någon garanti. Jag menar, vi såg ju vilket fantastiskt ”Tomte-rally” vi hade i december 2018.

Tack vare utdelningarna så har ändå portföljen hållit en rätt glad min nu när vi haft några röda dagar. Det är just det som är det fina med en utdelningsportfölj – utdelningarna tenderar att svänga mindre än kursutvecklingen.

Som vanligt är det oron mellan USA och Kina som fortsätter trycka på. Det blir jag bara glad för då jag nu kan handla lite billigare och därigenom tillhandahålla mer utdelningar nästa år.

Det hade dock varit lite roligt att uppnå miljonen redan i år, men vi får se hur det blir med den saken 😉

 

15
0
Kommentera gärna :)x
()
x