Nytt år med nya möjligheter. 2021 blev ett helt galet börsår och betydligt bättre än vad jag kunnat vänta mig. Även om 2022 troligtvis inte kommer bjuda på samma fina resa så finns det ingen som faktiskt vet. Det enda vi vet är att börsen kan gå upp, det kan gå ner, eller det kan gå sidledes.

Tyvärr ser vi inför det nya året mängder av artiklar likt dessa. Snälla, tro inte på de här utan lägg ditt fokus på något helt annat.

 

Börsåret 2021 har i alla fall varit ett kalas-år för min del och mycket har jag att tacka fastighetssektorn som gått likt tåget. Troligtvis blir den branschen inte lika het nu 2022, men det kan jag heller inte säga till 100% sannolikhet.

 

Portföljen 2022 är i alla fall uppdaterad nu, och där kan du varje månad se vad jag gjort för ändringar. Till nya läsare så är det här en blandning i 4 olika kategorier

  • Investmentbolag
  • Bolag med hög utdelningstillväxt (exempel: Texas Instruments, Castellum, Swedish Match)
  • Bolag med hög direktavkastning men inte allt för hög utdelningstillväxt (Omega Healthcare, Axfood, Handelsbanken)
  • Fixed income (preferensaktier + D-aktier)

För tillfället är det här mina 10 största bolag i portföljen:

Basen är då investmentbolag men sedan följer några branscher som jag älskar i en utdelningsportfölj: Fastigheter, Dagligvaruhandel, Läkemedel.

Under det gångna året gjorde jag en hel del i portföljen, och egentligen mer än vad är är bekväm med. Exempelvis bytte jag ut TietoEvry mot eWork och tog även in Texas Instruments i stället för 3M. Jag tog dessutom bort Swedbank i utbyte mot Swedish Match

Många frågar mig varför jag måste sälja något för att ta in något. Det behöver jag givetvis inte göra men förra året kom jag på mig själv att jag uppnått min optimala summa av antalet bolag i min portfölj:

37 blir det magiska numret

 

Det finns givetvis ett par frågetecken inför det nya året. Vad jag stångas med för tillfället är valet att ta in Tele2 och låta AT&T gå. Jag har vägt väldigt mycket mellan dessa och kommit på att det är väldigt fel tillfälle att sälja AT&T just nu, vilket jag skrev om här. Så den får ligga kvar. Alternativt att jag börjar köpa in mig i Tele2 nu då jag tror att det är ett fint läge.

 

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x