Glad midsommar!

Hoppas att er midsommar börjat bättre än min. Körde verkligen ihop sig med våra planer och nu sitter man själv hemma och funderar vart dagen ska ta vägen. Men det är väl som Snålgrisen sa i någon kommentar, ”det finns alltid de som har det värre”. Värt att tänka på ibland:)

Satt i alla fall och funderade kring vilken aktie i min portfölj som hör mest samman med midsommar och här är vad jag kom fram till.

Blev 4 stycken kandidater att välja bland:

Boston Pizza kvalade nästan in med tanke på att många prioriterar bakis-pizza dagen efter. Då det varken är ett svenskt bolag eller något som man faktiskt äter på själva midsommarafton föll den däremot på mållinjen.

 

Motivering

Alla vill vi väl ha lite somriga kläder till midsommar. H&M är ett perfekt ställe att inhandla dessa. Dessutom har det varit surt regn över aktiekursen, och det är väl som midsommarvädret brukar se ut.

Det är väl inte bara sill och nubbe som serveras på midsommar. Även lite godisbitar brukar kunna slinka ner. Jag och sambon var igår och handlade Karamellkungens lösviktsgodis, vilket är ett av Cloettas senaste förvärv.

När det kommer till midsommarmat är det perfekt att handla på exempelvis Willys. Även Hemköp, Närlivs och Handlarn är ju anslutna till Axfood.

Midsommar är ju så mycket mer än alkohol och dryck, men när grillarna tänds är det väl oftast på plats med en god grill-öl? Tänk på att Kopparbergs även har en hel del andra produkter.

 

Vinnaren

Och vinnaren jag har valt är…

Det här blir min midsommaraktie 2017. Får se om det blir samma nästa år eller om jag hittat någon som passar bäst.

Vilken aktie i er portfölj tycker ni passar bäst nu i midsommartider?

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x