Att jämföra rikedom är nog inget som ger en långsiktig lycka. När det kommer mer till det globala kan det ändå vara intressant att veta hur din rikedom står sig i andra länder. Hittade ett riktigt intressant verktyg som är extremt lätt att använda.

 

Jämför din rikedom

På den här sidan kan du skriva in din årliga nettoinkomst (efter skatt) och på så vis få ett hum om hur du ligger till.

http://www.globalrichlist.com/wealth

Jag tror egentligen syftet med sidan är att visa och uppmärksamma den fattigdom som finns ute i världen. Det finns människor i Sverige som klagar på att de enbart tjänar 15.000 kr i månaden, men den summan blir galet stor om vi kikar globalt.

Läste nyligen en intressant artikel som avslöjade att du enbart behöver lite drygt 30 tusenlappar för att ha mer tillgångar än hälften av jordens befolkning. 30 000kr alltså… det är inte så mycket. Och då kan du räkna in både bil, båt, hem och fru till den summan.

Det är nog Inte många av mina läsare som har en förmögenhet på under 30.000 idag när du räknar in alla prylar du har där hemma.

 

Helt galet

På sidan kan du även fylla i din rikedom och jämföra denna. Då fyller du i värdet på din bostad, ditt lösöre (ungefär) samt din portfölj (likvider och investerat kapital). Om du sedan scrollar ner får du fram riktigt intressant information.

Exempelvis kan 1% av min rikedom föda en familj i Somalia under 2 års tid! :O

Plötsligt känner jag mig galet rik, även om jag ibland jämför min portfölj med stora legender som Chansar mest 😀

 

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x