Hoppas att alla mina läsare haft en fantastisk helg!

Under helgen besökte jag huvudstaden för att ta en helg helt utan aktietänk. Det blev det också…nästan i alla fall.

Passade på att åka runt lite till förorter när jag väl var på tur. Dessutom hade jag köpt ett SL kort och tankat det med 72 timmar – man måste få valuta för pengarna, eller hur?


 

Ett av många ställen jag besökte var Skärholmen. Här finns ett stor shoppingcentrum som under dagen hade någon specialdag som gick ut på att man fick rabattkuponger och skulle shoppa så mycket man kunde och hann.

Det som slog mig var hur fruktansvärt lite folk det var i H&M’s butik till skillnad från grannbutiken, New Yorker. Det som slog mig ytterligare var att det till största del inte var kunder med Svensk bakgrund där och det pratades vilt på många, för mig, okända språk.

 

 

Varför det är såhär vet jag inte. Är det så att New Yorker har mer populära kläder än H&M idag? Borde H&M fokusera i ett mer internationellt perspektiv och se till vad samtliga vill ha oavsett land?

Jag blev förvånad. Särskilt med tanke på  hur det ser ut hemma. Här är H&M alltid proppfullt. Jag får ta och besöka fler butiker för att få en bättre bild tror jag.


 

På senare tid har aktien knatat iväg uppåt och idag står den på +2,62%. 

Om det är för att dollarn försvagats eller för att Stefan Persson fortsätter att lasta in mer i bolaget är svårt att säga. En allt för stark dollar innebär negativt för företaget då inköpspriserna skenar iväg.

Mellan perioden 10-17 maj köpte Persson 10,5 miljoner B-aktier. Jag älskar att se detta, och är fortsatt trogen bolag. Mina tankar hade inte varit likadana om han sålt av sitt innehav i stället.

Men! Jag tror att något måste ske. Jag tycker att det ständigt dyker upp intressanta butiker som säljer kläder till ett vettigt pris. Exempelvis besökte vi Lager 157 i helgen där det också var lång köbildning.

Jag är för dålig på kläder för att säga vad som är bra och dåligt, men det känns som att något borde göras. Frågan är bara vad.


 

Lundaluppen köpte in sig i H&M för ett litet tag sedan. Värt att notera i ditt anteckningsblock.

0 0 votes
Article Rating
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x