Som vanligt vill jag vara tydlig med att aldrig köpa något utan att först fundera på köpet rejält hemma i din kammare.

Var ett tag sedan jag skrev om Saltängen (Avanza) nu på bloggen. Faktum är att det inte hänt så mycket kring strukturen av bolaget och aktiekursen fortsätter att ticka uppåt.

Det specifika med just Saltängen är att de indirekt hyr ut och förvaltar enbart en fastighet, nämligen Saltängen 1 i Västerås.

Byggnaden hyrs ut till ICA och jag har själv varit och tittat på denna kollos till konstruktion. Det var innan mitt aktiesparande och jag trodde att jag skulle kunna handla frukost där men ångrade mig när jag kom närmre och såg alla lastbilar… Handlade frukosten på IKEA i stället.

 

 


 

Rådande utdelning

Utdelningen är fastställd till 9,8 kr per aktie för 2017 och direktavkastningen blir således:

9,8 kr (utdelning) / 125 kr (aktiekurs idag)  = 7,84%

Utdelningen betalas 4 gånger per år, vilket ger en kvartalsvis utdelning på 2,45 kr/aktie.

 

 

 


 

Dålig avkastning på kapital?

Det kan ju finnas skäl till att fundera varför man skulle investera i detta då många projekt hos Tessin ger en högre avkastning på oftast 9-10% årligen.

Å andra sidan handlar det för mig om att sprida risken så bra som möjligt. Tycker att den här investeringen känns riktigt säker med många fina år till mötes. Risken skulle väl vara om ICA säger upp kontraktet men just nu löper det till September 2023, vilket är några år bort.

 


 

Portföljandel

Då bolaget är rätt så nytt i portföljen har är vikten otroligt liten. Tanken var först att köpa en bevakningspost men nu har det blivit lite fler köp. Kommer nog skeppa in några aktier imorgon dessutom.

 

 

 


 

Köpa nu eller senare?

Det går givetvis att resonera om det är läge att köpa nu eller avvakta. På kort sikt är det väldigt svårt att pricka av toppar och djupa dalar rätt har jag märkt. Det är heller inget jag eftersträvar.

Därför går jag hellre med strategin att köpa bolag som jag får en bra magkänsla av kontinuerligt. För vad spelar priser idag för roll om 10 år? Vad är det som säger att aktien inte står i 300 kr då?

Det fina kassaflödet med kontinuerliga utdelningar gör dessutom att du som aktieägare kan investera i olika aktier eller fylla på i Saltängen när väl likviderna kommer in 4 gånger per år.

 

Äger ni eller har ni ägt Saltängen Property Invest?

 


 

Sältängen – nyaste innehavet i portföljen

12
0
Kommentera gärna :)x
()
x