Har funderat rätt länge nu på att ta in Kopparbergs B (länk till bolaget på Avanza) i portföljen. Var ett bolag som jag fick upp ögonen för via Utdelningsstugan som också satsar på att bygga en utdelningsportfölj.

Utdelningsmässigt är bolaget intressant då utdelningen höjts under lång tid. Däremot har ju kursen också stigit under lång tid och utdelningen brukar ju vara ett resultat av stigande aktiekurs.

Källa: börsdata.se

Kursmässigt ser det också attraktivt ut då bolaget fått ta en hel del stryk på senare tid. Många pratar om riktkurser betydligt lägre än dessa nivåer men det är givetvis svårt att förutse.

Tycker att bolaget verkar vara hållbart och levererar bra resultat, vilket är det viktiga. Egentligen är det emot mina principer att prata ”köpvärda kurser”. Är ett bolag fint så kommer ens investeringar att löna sig i det långa loppet. Har exempelvis köpt på ATH (all time high) tidigare med bra resultat.

Däremot är det ju alltid roligt att kunna gå in i ett bolag till en mer attraktiv kurs.

Får som sagt se om det blir att ta in ett par aktier i bolaget senare under dagen 🙂


 

Tog en titt i deras sortiment nyligen och inser att jag köpt mycket på Systembolaget tidigare som jag inte vetat varit Kopparbergs. Rätt kul 🙂 Om jag plockar in bolaget kanske det är värt att börja välja ut dessa nästa gång det vankas fest.

Däremot minns jag att man druckit rejäla mängder Kopparbergs Päron i sina dar, så där har man ju dragit sitt strå till stacken.

 

9
0
Kommentera gärna :)x
()
x