Det har nu gått 2 månader sedan jag titulerade mig själv som miljonär. Efter att jag räknat ihop alla mina investering-säckar så inser jag att portföljen vuxit rejält och att jag nu är 14% in på nästa miljon. För mig är det en sjukt stor motivation. 

Vi har många gånger hört:

“Den första miljonen är den svåraste”

Kanske har ni bara tänkt att det här är ytterligare en klyscha men faktum är att det nog ligger mycket i uttrycket. Såhär har portföljen utvecklats sedan jag började blogga

Ungefärlig fördelning:

Avanza (ISK/KF): 980 000 kr

Tessin: 87 000 kr

Lendify: 63 000 kr

Kameo: 12 000 kr

 

Visst, jag förstår att vi haft en helt fenomenal börsutveckling den sista månaden. Börsen hade lika gärna kunnat gå ner och miljonen hade varit ett minne blott. Men samtidigt visar det här på den fina effekt som en aktieportfölj faktiskt kan ha och vad ränta-på-ränta faktiskt innebär. Det tog läänge för mig att få ihop 14% på min första miljon.

Till saken hör att börsen stigit med ca 9% årligen mellan 1999-2018 inklusive utdelning (källa SIXRX). Det blir mycket pengar om du har en bra bas och hela tiden ligger exponerad mot aktiemarknaden. Då vill jag påpeka att vi haft 2 större börskrascher inom denna period också – IT-bubblan 2000 och Finanskrisen 2008/2009.

För mig är det här nog mycket motivation till att fortsätta skjuta in kapital varje månad. Att ha kapital som jobbar för mig istället för tvärt om är galet skönt. Det har skapat en extra trygghet i min vardag.

Det ska bli roligt att se hur pass mycket fortare det går att nå miljon 2 mot miljon 1.

Något jag hade tyckt vore intressant var att veta hur långt ni kommit i ert sparande.

0 0 vote
Article Rating
57
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x