Taaaack! Till alla er som tog er tid att läsa och begrunda mitt senaste inlägg om mina fasta utgifter. Blev en hel hög med användbara tips som jag har tänkt att försöka fundera över och applicera nu under nästkommande månad.

Missade du inlägget eller är ny på min sida så är det inlägget under detta jag syftar på

Här kommer lite tänkvärt från de som kommenterat:


sparosverige.blogspot.se

Varför betala så mycket i kortavgift som jag gör?

Kommentar: ja det är en mycket bra fråga! Jag har lovat mig själv att ta en rejäl funderare kring om det verkligen är värt att betala något för sitt kort nu när man verkar kunna tjäna pengar på det i stället. Vissa verkar ju kunna få poäng, flygresor eller till och med få träffa kungen med sina kort liksom!

Är det värt att ha tandförsäkring?

Kommentar: Har aldrig snusat eller rökt så försäkringen är rätt billig för mig. Försäkringen innebär att jag får en gratis undersökning vartannat år samt en gratis tanstensborttagning en gång vartannat år. Även om det växer mer tandsten på mig än i Bolidengruvan så tror jag att det kanske inte kommer vara värt i slutändan. Tryggheten är däremot skön. Ramlar jag med cykeln och ser ut som ett kärnkraftverk i munnen är det helt klart värt!

 


vardagsekonomi.blogspot.se

Samla försäkringarna för högre rabatt?

Kommentar: Mycket bra tips! För en som orkar lägga ner tid är detta ultimat. Måste även samordna med sambon givetvis, då hon ska ha sin röst hörd. Tänk vad det kan spara in pengar på ett helt liv.

 


medelsvensk.blogspot.se

”Bara skatt på min bil är 5k om året men du kanske har skattefriad miljöbil eller vetteranare? Du har inte räknat på service eller däck heller?

Kommentar: Självklart ska man räkna på service och däck. Lämnar däremot aldrig in min bil på service utan fixar det själv då det inte tar särskilt lång tid. Alla problem som uppstår försöker jag dessutom fixa själv, men det kan ta desto längre tid. Kontentan blir väl att inte äga en bil där du inte ens kan byta en lampa själv 🙂

 


slimis.blogspot.se

Ytterligare ett tips om att jag ska skaffa billigare bankkort

Kommentar: Det här verkar verkligen vara det område där skon klämmer som hårdast. Kommer nog att slopa mitt kort så fort som möjligt.


 

Kanske blir att sätta upp ytterligare ett mål till 2017 där målbilden då skulle vara att på något praktiskt och greppbart vid optimera mina fasta utgifter.

Kom ihåg att vi på kort sikt har svårt att förändra saker som exempelvis pengar som varje månad kommer in på kontot. Att däremot optimera dina utgifter kan du arbeta med redan idag.

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x