”När köerna till däckfirman ringlar sig långa kan det vara lockande att fixa bytet själv” ?

My gf changing her tire | /r/wholesomememes | Wholesome Memes | Know Your  Meme

Igår körde jag förbi det närliggande köpområdet där en temporär däckfirma skyltat ”Vi fixar däckbytet på 3 minuter”. Då har man tydligen inte räknat med den sanslöst långa kö som verkligen inte såg några gränser.

Själv har jag redan bytt däck men då jag enbart har ett domkraft tog det nog 15-20 minuter. Bredvid mig satt Junior KTM i sin sitt-vagn och kollade glatt på när pappa ringlade kopparpasta över hjulbultarna och när bilen sakta lyftes från marken. En vacker dag hoppas jag att han vill hjälpa pappa, precis som jag glatt hjälpte min pappa för länge sedan innan han gick bort.

När jag idag läste artikeln som du ser i bilden ovanför blev jag rädd. Ska allt idag ses som raketforskning? Borde det inte vara tvärt om då vi idag har lättare att få information om exakt allt?

Sedan finns det tydligen något som heter ”Däckhotell” idag. Där får du både förvaring och byte för 1200 kr per halvår. Jösses… Innan man skaffar bil borde man fundera på om man har plats för de extra däck som följer med.

För en tid sedan fick jag problem med min elcykel. Det är något problem med motorn skulle jag gissa. Innan jag ens tänkte på att lämna in den så har jag försökt kolla allt själv. Jag har till och med skrivit på ett forum efter tips men utan framgång (är du duktig får du gärna maila till kronantillmiljonen@gmail.com)

Men jag har åtminstone försökt och det är huvudsaken. Sedan hittade jag inte ens en firma som ville ta emot cykeln men det är en annan femma 😀

52
0
Kommentera gärna :)x
()
x