Jag har en egendomligt beteende när det kommer till att handla. På något vis skäms jag över att kika på saker som har nedsatt pris i mataffären.

Det går bra när det kommer till exempelvis kläder (som jag i och för sig sällan handlar). När det däremot handlar om att kika i den där lådan med kort-datum varor i mataffären så blir jag lätt stressad.

 

Varför detta konstiga beteende?

Själv har jag ingen aning varför och oftast finns det ju kalasbra prylar att hitta i denna. Dessutom gör vi ju både en tjänst för plånboken men även för miljön om vi handlar dessa varor som ändå är på väg att åka ut i någon container.

Jag kan gå förbi och titta lite snabbt. Ser jag något direkt som ligger där och verkar lockande plockar jag det snabbt och fortsätter sedan.

Jag skulle ALDRIG i mitt liv gå dit och börja rota om någon annan står där samtidigt. Eller ännu värre om jag spanat in någon kollega eller kompis i närheten. Bara tanken att stå där och plocka med någon annan gör att det vrider sig i min mage.

 

Är ni likadana?

Det här gick så långt att jag blev tvungen att göra en omröstning på Twitter kring era beteenden. Såhär blev resultatet.

Det här är ju lite intressant. Att bara ta en hastig blick kan ju egentligen betyda 2 saker nu när jag tänker efter:

  1. En hastig blick räcker för att se om där är något intressant.
  2. Över 40% tycker att det här är obehagligt.

Jag skulle i alla fall vilja veta vad som finns där under då det oftast är rikligt med varor i kort-datum-lådan när jag handlar. Samtidigt känner jag mig som någon sorts alkis som letar burkar i soporna när jag är där och gräver.

Ibland kan jag gå förbi någon som står där och tänka:

Hmmm, jag undrar om han gör något fynd där i

Jag tror att jag måste utsätta mig för detta om jag vill bli mer tillfreds med beteendet. Någonstans tror jag det bottnar i att jag inte vill visa att jag har en dålig ekonomi inför andra. Samtidigt kan ju det här beteendet lika gärna visa att personen är riktigt kostnadsmedveten och har det bra ställt.

Kanske är det tanken att någon jag känner ska smyga upp bakom mig när jag står där och lyfter på varor och säga:

Jaha-ja *MITT NAMN*, hittar du något fint erbjudande där nere?

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x