För någon vecka sedan pratade jag om att vi ändå trivs hyfsat i vårt nya lilla hus i vårt nybyggda kvarter, bortsett från att det kanske blev lite dyrare boende än vad vi först räknat med. Där nämnde jag också att det finns en sak som äcklar mig lite och jag tänkte ta upp den här och nu.

Då jag tidigare bott i hyresrätt samt lägenhet i form av bostadsrätt så har jag inte upplevt det här tidigare. Det jag pratar om är då den konsumtionshets som finns grannar emellan när man bor som vi gör, rätt tätt inpå varandra.

En granne packar upp en ny studsmatta ur kartonger. 2-3 dagar senare har granne 2 och 3 kartonger på sin gård med en sprillans ny studsmatta.

Loungegrupp i fin kvalité från Mio körs hem och monteras av en annan granne. Ett par dagar senare monterar andra grannar liknande grupper.

Mallorca Utegrupp med soffa och bord | Mio

Vattenspridare…

Robotgräsklippare…

Markiser…

Grillar…

Solsängar…

Parasoller…

…och så fortsätter det, vecka efter vecka. Prylarna står sedan mest. Kan hända att barnen hoppa lite i studsmattan eller att grillen används en fredag kväll men mer än så verkar det inte vara. Robotgräsklippare är väl i och för sig aldrig fel, men frågan är hur pass värt det är med tanke på den otroligt lilla gräsplätt vi har.

Givetvis får man använda sina pengar exakt hur man vill. Det är inte det jag menar. Sedan förstår jag väl känslan att man vill ha nytt när man väl flyttar till något nytt. Minns ni Fredde från Solsidan om att ställa in en gammal micro i ett nytt kök? 😀 Här är det klippet:

Solsidan – Gammal Micro

Men det är just den här cirkulära effekten av att ständigt visa att: ”vi har också en sådan” som stör mig. Sedan kan man ju fråga sig om det verkligen är ett köptryck som sprider sig. Jag tror det i alla fall. Fru KTM har också dragits med.

”Ska vi inte köpa en sådan som grannarna har?”

Vi kompromissar oftast och köper saker på Facebook alternativt att vi väljer Jysk framför någon dyrare möbelaffär. Jag hade väl turen att få en fru som inte bryr sig om saker är nya eller ej.

På Hitta.se kan du se vad medelinkomsten är i ditt område. Räknat enbart på ordinarie lön (ej tagit med utdelningar) så är den en bit högre än vad jag tjänar. Vad som däremot skulle vara intressant är att se vad sparkvoten är. Den ”tävlingen” är förmodligen det enda jag kommer vinna här i området. Vem som har stiligast studsmatta eller hammock, ja det får grannarna göra upp sinsemellan.

19
0
Kommentera gärna :)x
()
x