På kort tid blev mitt förra inlägg om mitt felaktiga bemötande hos Radiotjänst ett av de mest besökta här på bloggen. Inte så konstigt då det blev en hel del diskussion på bland annat Twitter.

Det här är inlägget om hur det gick sedan…

Fick efter många om och men tag i en handläggare. Förklarade hela händelsen, om hur sambon blivit uppringd, sagt att vi inte har någon TV men sedan fått som svar ”då skickar vi en faktura. Hejdå!” och sedan ett klick i örat.

Handläggaren sa att det faktiskt stod i anteckningarna att sambon svarat JA på frågan om TV och även DVD.

Jag gav som svar att vi faktiskt har en DVD som varit i våra ägor långt innan vi flyttat ihop men som Inte är inspelningsbar. Många som är påläst kring paragraferna vet att du måste betala avgift om du har en inspelningsbar Dvd, trots att du inte har någon TV. Däremot stod jag fast vid att vi Inte har någon TV i hushållet.

Blev bitter och bad om att få lyssna på ljudfilen som bevis. Fick då som svar att radiotjänst aldrig spelar in samtal.

Jaha??

Då innebär det ju att säljaren kan skriva exakt vad som helst, sedan skicka en faktura och njuta av provisionen. Vad är detta egentligen?

Upprepade igen att vi inte har någon TV och att de nästa gång får ringa till mig som står ensam på lägenheten. Då fick jag som svar att jag skriftligen skulle göra en överklagan.

Redan där orkar nog majoriteten av svenskarna inte göra något utan låter det säkert vara. Smart! Mycket smart!

Tycker fruktansvärt synd om handläggaren jag pratade med. Höjer väl rösten 1 gång per år och när det väl händer finns där mycket energi.

Då jag är väldigt kostnadsmedveten och inte vill betala för något jag inte har så skrev jag faktiskt en rejäl överklagan och spydde ur mig lite extra.

Radiotjänst sjönk ännu mer i mina ögon efter händelsen. Fy bubblan alltså! Men jag förstår att de måste ta till med sådana här knep då majoriteten av befolkningen hittar bättre nöjen idag än SVT 1 och 2.

Nu är i alla fall en räkning på väg och handläggaren var tydlig med att jag skulle betala denna under de veckor som utredningen kommer att pågå.

Slipper väl i alla fall den där snigeln på ögat som de hotade med förr. Antar att fler än jag minns detta…

Jag hoppas att Rånartjänst tyckte det var värt att ringa sambo KTM. Med redan 3000 läsningar av inlägget och en helt sjukt bra feedback på Twitter känns det som om jag redan givit Radiotjänst deras straff.

Dela hemskt gärna det här inlägget om ni tror på rättvisa och att TV licensen borde upphöra eller på något annat vis göras om.

Önskar att de kunde läsa detta och komma med ett svar till alla oss som undrar. Jag kommer i alla fall aldrig sluta kämpa för oss småsparares rätt. #sparadkrona!

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x