Som en tredje karamell hade jag tänkt att kika på vad jag lyckats spara under året samt vad avkastningen blivit för portföljen i sin helhet.

 

Portföljförändring 2018

Såhär har portföljen utvecklats under året. Det här inkluderar alltså även nysparande som jag satt i arbete.

Som jag skrev igår så började portföljvärdet på 428 100 kr vid årets start. Nu är det uppe i 681 840 kr. Får vi ett fint börsår nästa år så kan det innebära att jag blir miljonär redan då.  

Den här grafen inkluderar alltså mitt nysparande under året. Det är summan av mina olika investeringspåsar som du kan se nedan.

Avanza 569 000 kr
Tessin 73 000 kr
Lendify 39 840 kr
SUMMA 681 840 kr

Tips till dig med Avanza

Avanza har sett till att skapa en rejält snygg sammanställning över ditt egna börsår. Det här är ett måste för dig som är Avanzian att kolla in!

Här är länken. Logga in och se ditt börsår:

https://www.avanza.se/ditt-2018

 

Sparkvot under året

Såhär har sparkvoten varit under året. Målet var en sparkvot på över 50%. Förra året var sparkvoten 68%, vilket då innebär att den genomsnittliga sparkvoten var lägre i år med 62%.

Sparande

Totalt sparande 2018: 217 500 kr

Totalt sparande 2017: 198 114 kr

 

 

En intressant reflektion man kan dra är alltså att min sparkvot varit sämre än tidigare år men att jag ändå lyckats spara mer i kronor räknat. Anledningen är helt enkelt att inkomsten varit bra mycket högre med tanke på lite ökad lön men framförallt ökade bloggintäkter. 

För att förtydliga så ligger jag fortfarande lång i aktiemarknaden och har inte sålt av något för att invänta bättre tider på marknaden.

Avkastning

En rätt sur börs här mot slutet gör att jag inte kan stoltsera med någon fin avkastning. Portföljen har i alla fall gått något bättre än index, vilket ändå är en tröst 🙂

Det intressanta är att årets totalavkastning i princip är lika med utdelningarna jag fått för helåret 2018. Utdelningarna har alltså varit en fin krockkudde i dessa tider.

 

Avkastning Tessin (efter skatt): 4 039 kr

Avkastning Lendify (efter skatt): 1 110 kr

 

21
0
Kommentera gärna :)x
()
x