En nyhet som spridits i tidningarna är hur Niklas blev lurad nu under Black Week. Enligt min mening blev han sjukt arg för något som han själv borde haft bättre koll på.

Kanske har du redan läst om hur Niklas blev ”lurad” när han skulle köpa en pizzaugn på K-Rauta. Den första frågan jag ställer mig är: Vem köper ens en pizzaugn?.  Visserligen tycker jag om pizza men jag kommer nog trots det aldrig någonsin köpa en pizzaugn 😀

Det får mig att tänka på klippet som Matkoma publicerade nyligen om maskinen som skalar dina potatisar. Fruktansvärt roligt men oj så onödigt.

”Oj jävlar! Han är vild” 😂

 

 

Nåväl, åter till pizzaugnen

Niklas var i alla fall sugen på en pizzaugn och hittade ett fint erbjudande på K-Rauta. Tyvärr fick Niklas betala ett dyrare pris under Black Week än om han köpt ugnen i slutet av förra månaden

”Så jävla fult”, säger Niklas

Om du kollar på K-Rauta så har de kvar erbjudandet än idag (måndag). Jag antar att Black Week fortsätter även denna vecka? Snart kanske den pågår ända fram till mellandagsrean.

Erbjudandet ser i och för sig rätt trevligt ut och något jag också skulle kunna fastna för om jag var intresserad av en pizzaugn.

 

Men så var det någon duktig läsare här på bloggen som påminde om att alltid kolla prishistoriken. Där ser det ut såhär för pizzaugnen:

100 kr billigare i slutet på förra månaden alltså.

Men såhär är det ju överallt och jag förstår egentligen inte varför berättelsen om Niklas fått så mycket uppmärksamhet.

Lagstiftningen har så sent som i september i år skärpts kring vad man får ange i ett erbjudande och ej. Nu ska konsumenten upplysas om vad det lägsta priset för en vara har varit under de senaste 30 dagarna.

Här är det dock viktigt att läsa texten  upplysa om vad det lägsta priset varit de senaste 30 dagarna. Det är alltså inte sak som att leverera det lägsta priset inom 30 dagar Här har K-Rauta en länk till prishistoriken så har man inte bråttom så går det att se den direkt. Tyvärr har konsumenter väldigt bråttom och jag skulle tippa på att väldigt få ens vet att den där knappen finns.

 

14
0
Kommentera gärna :)x
()
x