Äntligen är jag hemkommen från utlandet. Ska bli skönt att äntligen få lite rutiner på saker och ting, även om jag på sätt och vis är lite negativt inställd till rutiner. När jag kom hem idag möttes jag i alla fall av en riktigt glad överraskning – en ny spargris från sambo KTM!  

Det här är lite roligt då jag faktiskt fått 2 spargrisar från henne. Den första såg ut såhär:

 

Tycker om den nya spargrisen, även om jag har svårt att tro att det skulle få plats 1 miljon kontanter i den. Dessutom är jag ju redan miljonär, en bedrift som tog mig i runda slängar 4 år.

Fast rent generellt tycker jag inte om spargrisar, även om de kan vara trevliga att titta på. Varför inte då, kan man då fråga sig?

Jo, för att de inte förmedlar det viktigaste som har med pengar att göra, d.v.s. ränta-på-ränta effekten. Du kan proppa hur mycket sedlar som helst i en spargris likt de på bilderna ovan, men pengarna kommer aldrig växa med varandra. Visst är det bra att barn får lära sig spara, men fler borde lära sig investera.

All cred till er föräldrar som verkligen investera lite åt era barn, men framförallt lär barnen om den magiska effekten bakom ett långsiktigt aktie/fondsparande. Kan tänka mig att det inte är barnens största intresse att inspireras av sådana samtal…

När jag var liten minns jag att det fanns en tidning som hette Lyckoslanten. Där i fanns en serie som kallades Spara och Slösa om jag inte missminner mig. I serien fick vi lära oss att det var bättre att spara än att slösa.

Men tyvärr var sagan slut där. Visst fick vi lära oss om konsten att spara i en spargris, men inte ett ord om vad pengar kan göra om de investeras på ett långsiktigt och korrekt sätt.

Helst hade jag velat skriva en egen serie om Spara, Slösa och Investera. Där skulle det vara Investera som blev den person som det gick allra bäst för.

Jag kommer spara min nya spargris från sambo KTM. Men dessvärre kommer den nog fortsätta gapa tom i tid och evighet…

0 0 vote
Article Rating
22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x