Att lathet straffar oss investerare har jag ständigt ordat om. Oftast handlar det om att du inte orkar kika igenom dina försäkringar eller samla dina dyra lån och optimera räntan, men ibland handlar det om mer vardagliga saker.

Idag trillade utdelningen från fastighetsbolaget Diös in på mitt konto. Dessa äger mycket fastigheter i Norrland och är ett bra komplement i min portfölj. Utdelningen blev dock nästan Utraderad med tanke på gårdagens händelse.

Jag hade bestämt mig för att ta bilen då jag hade ett par ärenden att fixa. Efter det skulle jag till gymmet för att köra ett sent gruppass på kvällen.

Väl på gymmet hade jag lite tidsbrist och beslutade mig för att dra en fuling. Det finns en stor parkering invid gymmet som tillhör en större matvarubutik. Du kan få en gratisbiljett men denna gäller enbart 1 timme.

En läxa lärd

Jag visste att det skulle bli tight med tid och att jag skulle bli tvungen att vara drygt en timme inne på gymmet. Samtidigt orkade jag inte ställa bilen ett kvarter bort utan tog gratisparkeringen 1 timme.

Jag tänkte:

”Alltså det är en galet stor parkering och just nu är det i princip bara jag som står här. Risken att någon ska kolla parkeringen den här tiden med så få bilar borde vara 0. Dessutom blir det bara 5-10 minuter som jag kommer stå över tiden. Risken är nästan obefintlig”

Väl ute efter passet såg jag till min förvåning att det ändå satt en p-bot på rutan. Ännu en gång verkar det som att latheten straffat sig. Självklart kommer jag betala denna och stå mitt straff och förhoppningsvis lära mig en läxa.

 

Flera p-böter i veckan

Värt att nämna är att det här är absolut första gången jag någonsin fått en p-böter. Det har alltså gått 30+ år innan detta inträffade.

Det här får mig att tänka på ett radioprogram jag lyssnade på för en tid sedan där en man berättade att han oftast fick flera parkeringsböter i veckan. Jag vågar knappt fundera på hur fint de pengarna hade jobbat på börsen i stället för i kommunens ficka.

Summan jag ska betala är 400 kr. Utdelningarna jag får varje år täcker 40 sådana böter just nu.

 

18
0
Kommentera gärna :)x
()
x