Sommaren är här och för herr KTM innebär det oftast lite mindre sparkvot. Det ska semestras, det ska ätas ute och det ska fixas med hus/bostadsrätt. Jag är ändå rätt nöjd med mitt sparande och tycker att jag funnit en lämplig strategi mellan leva och spara.

Inkomster

Samtliga belopp nedan är angivna netto, alltså efter avdragen skatt, sociala avgifter, arbetsgivaravgifter och sådana tråkigheter.

Lön 25 857 kr
Lön Extrajobb 2 661 kr
Bloggintäkter 3 943 kr
Övrigt 0
Summa 32 461 kr

 

Tack vare lite extra övertid på jobbet blev lönen helt okej och även lönen från extrajobbet. Bloggintäkterna blev också goda, speciellt jämfört med förra året då dessa var 446 kr för samma månad.

Sparande

Trots att jag skulle kunna sätta över lite mer till Avanza så väljer jag att inte göra det. Saken är den att jag gärna vill ha lite pengar att röra mig med nu under juli när det är semester och vi ska resa. För att inte mitt sparande ska bli nollat nästa månad i juli bestämmer jag mig för att sparandet får bli lite mindre nu i juni.

Såhär mycket blev kvar efter allt shoppande:

Avanza 14 500 kr
Lendify 1000 kr
Tessin 1000 kr
Summa 16 500 kr

 

Såhär är alltså fördelningen mellan mina olika säckar.

  • Avanza 87,8% 87,8%
  • Lendify 6,1% 6,1%
  • Tessin 6,1% 6,1%

Sparkvot

En av mina lägre sparkvoter för 2018, men ändå över mitt mål på 50%. Nu kommer en tuff månad där jag är 100% säker på att sparkvoten kommer landa under 50%. Sommaren är dock så sjukt kort här i Sverige så jag antar att det gäller att njuta medan man kan…

%

Sparkvot

Den största lögnen på Twitter

När jag var ny på Twitter och med min egna blogg fick jag höra att det knappt var möjligt att tjäna pengar på en blogg. Ursäkta om jag säger det men det är nog en av de största lögner jag sett på Twitter.

Att starta min egna blogg har blivit en bidragande källa till inkomsten och ett skäl till att jag kan spara lite extra. Nu kostar det givetvis lite att ha bloggen igång med tanke på vissa licenser jag använder men summan av det hela hamnar klart på den positiva sidan.

Jag säger inte att alla ska börja blogga för pengar. Det är snarare alla andra fördelar som är desto mer intressanta. Däremot är det en stor fet lögn att säga att bloggande inte kan generera ett ökat sparande.

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x