Miljonen är enbart ett stenkast bort och det gör att just den här månadens lön var extra spännande. Även om avkastningen blev god under månaden så har jag lite dåliga nyheter att berätta i det här inlägget.

Sommaren i korthet

Jag har levt som en prins under sommaren. Det har blivit mycket skräpmat och en hel del öl/glass har stått på menyn.

Däremot har vi inte slösat onödigt mycket under bilsemestern. Sedan tidigare har jag en liten gasolbehållare med tillhörande brännare från Biltema. Denna har vi använt flitigt och lagat diverse måltider som vi hittat på Matsmart. Otroligt praktiskt!

På Ullared (Gekås) såg vi till att handla lite gemensamma saker till framtiden. Genom att handla saker som du tror du kommer behöva i framtiden så kan du spara lite extra, å andra sidan är det förknippat med en stor risk om det blir så att du inte använder detta. Exempelvis kanske du vet att du kommer använda rakhyvlar framöver. Att då köpa dessa när det är billigt kan vara smart.

Inkomster

Här sammanställer jag allt det jag tjänat under månaden. Samtliga intäkter är räknade efter skatt. 

Nu har jag även sagt till mig själv att sluta med det extrajobb jag tidigare haft. Anledningen är att det tar upp alldeles för mycket tid samt ger för lite. Dessutom är jag rätt less om jag ska vara ärlig. 

Som det ser ut idag kommer jag försöka hitta någon annat sätt att bygga upp en högre inkomst på. Något som har bättre möjlighet att växa helt enkelt.

 

Lön  26 900
Lön Extrajobb  0
Bloggintäkter  7 674 kr
Övrigt  0 kr
SUMMA  34 574

Samtliga av inkomsterna är redovisade netto, d.v.s. efter avdragen skatt. Utdelningen räknar jag inte med under inkomster då denna återinvesteras direkt.

Sparande

Till alla er som funderar så blev det tyvärr så att mitt nysparande inte gjorde så att jag kommer upp till miljon-gränsen. Men för min egen del gör det här mindre. Jag vet av egen erfarenhet att min portfölj både kan gå upp och ned med 20.000 kr en enskild vecka. Med det i åtanke så kan det hända väldigt mycket och miljonen kan egentligen ske när som helst. 

Såhär mycket blev kvar efter allt shoppande:

Avanza 19500
Lendify 1000
Tessin 1000
Kameo 1000
SUMMA 22 500

 

Såhär är alltså fördelningen mellan mina olika säckar.

  • Avanza 87% 87%
  • Lendify 4% 4%
  • Tessin 4% 4%
  • Kameo 4% 4%

Sparkvot

Räknat på ovanstående inkomster och sparande blir då sparkvoten…

%

Sparkvot

Så beräknar jag sparkvoten

Sparkvoten beräknar jag genom att ta det jag lyckas spara och dividera med samtliga intäkter (netto).

Den stora frågan är givetvis vad man ska räkna med i sparandet. Själv tar jag enbart med det jag sätter över till min portfölj och diverse andra investeringsalternativ som t.ex. Lendify. 

Jag kan tycka att ammortering till hus och CSN är helt okej att räkna med i sin sparkvot. Däremot tycker jag att det inte är ok att räkna det sparande som du gör till en utlandsresa som du och familjen tänkt åka på nästa halvår.

0 0 vote
Article Rating
19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x