Igår var det jordgubbsplockning som stod på schemat efter jobbet. Jag och sambo KTM plockar varje år i syfte att frysa in och sedan ta fram vid behov under vinterns dystra dagar. Det här är ytterligare en taktik som sparar lite slantar varje år.

 

Handlar du frysta bär i butik?

Vi har turen att bo relativt nära ett land upprättat för själv-plock av jordgubbar. Du plockar helt enkelt det du vill ha och sedan vägs kalaset och du betalar för det du plockat. Självklart slinker det ner en och annan jordgubbe i magen också som inte vägs in vid slutet.

Räknade på detta tidigare och insåg precis att det blir 1/4 av priset mot att köpa jordgubbarna färska i butik. Jämför vi vad gubbarna kostar precis innan midsommar så blir det nog ännu saftigare skulle jag tippa.

När jag befann mig ute i solen igår och plockade i godan ro tänkte jag på alla som köper dessa små kartonger under vintern med frysta bär. Det säljs nog jättemycket av denna vara med tanke på alla de som faktiskt vill kunna göra smoothies och tårtor även under vintern.

Priset du betalar överensstämmer inte med värdet du får direkt… I kartongen finns mest luft och sedan några få enstaka bär.

 

Att tänka långsiktigt

Jag får oftast frågan om hur jag kan spara så mycket och hur jag varje månad kan sätta in ca 15.000 kr på mitt konto hos Avanza då jag ändå inte har en hög lön. Här har ni då svaret…

Givetvis är det inte enbart jordgubbarna som gör att jag kan spara så mycket, utan snarare varje liten grej som påminner om detta. Att tänka steget före din egna konsumtion är nyckeln till att bli rikare.

  • Köp inte frysta bär – plocka dessa själv på sommaren
  • Handla fryst kycklingfilé när det är billigt
  • Gör storkok med matlådor för veckan
  • Ha verktyg för att reparera din egen cykel eller bil när det blir problem
  • Lär känna en frisör som kan klippa dig
  • Boka semestern när det är billigt
  • Köp det du behöver för maskeraden om 2 månader på Wish
  • Ta schampot som du inte behöver på hotellet (små flaskorna) och använd dessa hemma eller till någon annan resa

Lisan kan göras exakt hur lång som helst och det är de små sakerna som över tid får stor effekt. Ibland målar jag till och med min sambos tånaglar för att hon ska slippa gå på någon dyr studio i stan…

Jag är beredd att dela med mig av fler spartips till er och jag är säker på att vi tillsammans kommer hitta vägar att gå som gör oss ännu rikare.

 

9
0
Kommentera gärna :)x
()
x