Såhär såg det ut i min kundvagn påsken 2017, men så såg det även ut när jag påskhandlade förra året. Själv ska jag vara ärlig och säga att jag inte märkt av prisökningarna särskilt mycket, bortsett från bränslet såklart. Idag var första gången som jag på riktigt reflekterade över sämre tider.

Willys brukar alltid köra någon form av supererbjudande på bland annat Zoegas kaffe inför påsken. Oftast brukar det vara välj 4 för 89 kr där du får välja enligt nedan. Jag handlar nästan bara Zoegas i dessa fall. Inte bara för att den är dyrast utan den smakar också bäst

 

Idag

Om du läser reklambladet som kom ut idag så blir du säkert mindre glad:

Här får du då välja mellan billigare märken som Löfbergs, Gevalia och Garant (!!). Garant är ju Axfoods egna märke och då jag är aktieägare borde jag kanske vara positiv. Men tyvärr, Garants kaffe smakar inte bra. Sorry Axfood.

Inte nog med det så måste du handla andra varor för 150 kr. Du kan alltså inte gå in och plocka lockerbjudanden som jag brukar rekommendera.

Nu förstår jag att det är många faktorer som ligger bakom det ökade priset på kaffe. Det är bland annat dåliga väderförhållanden i Brasilien som fått priset på kaffe att skena 30% bara under 2022. Även tomater har stigit med 30%.

Butikerna har dock börjat höja priserna rent generellt för att kontra inflationen. Willys (som ingår i Axfood) verkar ta täten:

  • Willys: 4,5 procent.
  • City Gross: 3,0 procent.
  • Ica Supermarket: 2,8 procent.

Även om Willys ökar priserna mer än Ica så kanske det inte gör så mycket. Folk är så medvetna om att Willys är billigast och går dit ändå. En prisökning på 4,5% på det mesta märker man knappt av.

Nu får vi i alla fall bita i det sura äpplet och inse att kaffe-lagret hemma inte kommer vara lika briljant som tidigare.

31
0
Kommentera gärna :)x
()
x