Och vad i herrans namn innebär det egentligen?

För många är löningshelger likt denna en av de allra bästa stunderna i tillvaron. Känslan att tusenlapparna på morgonen ligger på kontot. Känslan att pengar inte är någon bristvara för tillfället.

Faktum är att löningshelger är mer vanligt än man tror. Infaller den 25:e på lördag eller söndag så får du lön på fredag. Är den 25:e antingen en torsdag eller fredag så kan vi också kalla det för “löningshelg”. Det här gäller givetvis enbart de som går lönen den 25:e.

Jag har alltid tyckt att det är intressant att lönen kommer in på fredag och inte måndag, i de fall då den 25:e ligger på en söndag…

 

Påstittare

En sak jag brukar notera när jag går min efter-jobbet-promenad på fredagar inför löningshelg är hur galet mycket mer platspåsar från Intersport, Stadium, H&M, Gina m.m. som är i rörelse. Det är sådan sjuuuk skillnad jämfört mot en vanlig kväll.

Just den 25:e verkar inte heller det höjda priset på platspåsar visa någon effekt. Vad kostar ens en plastpåse numer? 5-6 kr?

man-made fibres | Steely Seamstress

Idag har jag svårt att förstå varför så många blir köpsugna den 25:e. Kanske är det känslan att unna sig något som infinner sig? Å andra sidan har jag själv befunnit mig på den mörka sidan innan jag blev konverterad.

Non-woven photomural "Star Wars Classic Vader Join the Dark Side" (DX6-071)  from Komar | Disney

Man kanske skulle kunna tro att jag blir äcklad av all shopping men så är det inte. Folk får göra exakt vad man vill med sina pengar. Jag bryr mig egentligen inte.

Självklart hade samhället mått väldigt dåligt om alla varit som oss super-sparare där sparandet går direkt till nya aktier. Att folk har ett köpbeteende gynnar oss aktieägare indirekt. Hur hade Clas Ohlson gått om ingen någonsin besöker deras butiker?

Det tråkiga är givetvis att människor som ständigt lever med ett konsumtionstänk troligtvis aldrig kommer hitta till vår värld med #sparadkrona. Men jag är glad att du hittat hit i alla fall 😉

3.2 9 votes
Article Rating
32
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x