Tidigare har jag varit rädd för att folk i min omgivning och nära vänner ska uppleva mig som snål, men nu har jag ändrat den tankebanan…

Det är nog ingen hemlighet att mitt tänk kring sparande ändrats rätt rejält på sista tiden. Jag har väl aldrig varit herren med stora ”slösar-brallor” men har väl aldrig heller riktigt tänkt på vad ett sparande faktiskt kan innebära.


 

Här om dagen var jag och sambon ute och handlade och jag passade då på att fråga ifall det fanns några banankartonger som vi kunde få gratis. Flyttkartonger är ju verkligen inte gratis och finns det i stället gratis-alternativ så tackar jag gärna ja.

Det slutade med att vi fyllde vår bil med enbart kartonger den dagen…

Hade det här varit för 2 år sedan så hade jag nog inte tagit på mig det här uppdraget utan i stället gått och köpt flyttlådor på Jula eller Clas Ohlsson. Nu ser jag det tvärt om som ett litet nöje att gå omkring och hitta saker som kan öka sparandet.

 

Andra exempel:

  • När någon tidigare frågade ifall jag ville ut och äta sa jag oftast ja bara för att vara trevlig. Nu säger jag att jag vill spara pengarna i stället. Helt OK enligt mig. Idag väljer jag att äta ute när jag vill fira något och helst inte annars.

  • Tar med mig mindre matlådor. Får hela tiden kommentarer om hur små matlådor jag har. Bryr mig inte ett dugg.

  • Kör långsammare och tok-accelererar inte. Har fått en del sura miner i backspegeln. Jag har inget behov av att accelerera snabbt.

  • Om jag ska ut och festa köper jag inte dyra IPO:r utan nöjer mig med billigare alternativ. Kan även vara nykter på fester numer.

  • Pantar flaskor – förut slängde jag oftast dessa.

Just tanken om ”att inte verka snål”, är något som jag tidigare inte ville att folk i min omgivning ska uppleva mig som. Idag har jag däremot kommit till en sundare insikt och är medveten om att jag inte blir en bättre kompis bara för att jag följer med ut och äter på luncher. Inte heller blir jag mer omtyckt för att jag tar dyrare skumpa med mig till en fest.

Är du rädd för att folk i din omgivning ska uppleva dig som snål?
×

 

12
0
Kommentera gärna :)x
()
x